celler jané ventura, cava reserva de la música

millors caves catalans : jané ventura, reserva de la música  brut nature reserva, cava penedès

 

90/100

Jané Ventura

Reserva de la Música

Brut Nature Reserva


DO de Jane Ventura. Reserva 2011

Varietats
32% Macabeu, 38% Xarel·lo i 30% Parellada.

Anyada 2011

Vinyes i terrer. El raïm prové majoritàriament de vinyes velles del Baix Penedès, situades en zona de muntanya, amb terres calcàries ben drenades.

Vinificació.
Fermentació a 15ºC durant 6 setmanes. Criança mitjana en ampolla de 24-30 mesos. Aclarida manual en pupitres. No es fa cap addició de licor d’expedició després del desgollat.


 

Els vins i caves de Jané Ventura


92/100 punts

Brut Nature Reserva

PVP  14 €

Brut Nature Gran Reserva DO de Jane Ventura. 2009 Aquest cava neix després de 20 anys d’experiència d’elaboració de caves Gran Reserva. Representa el compromís de Jané Ventura amb els raïms tradicionals, que al nostre entendre, són els que millor transmeten el nostre paisatge92/100 punts

Negre criança DO Penedès

PVP  21 €

Aquest vi destaca per la seva gran personalitat, deguda a les característiques de la finca d’on ve, al treball de la vinya i del celler, i al gran potencial del Cabernet Sauvignon. Caràcter mediterrani i madur..>> CAVA JANÉ VENTURA RESERVA DE LA MÚSICA 90/100 punts

Brut Nature Reserva PVP  9 €

Reflex de la línia de caves tradicionals, que cerca el màxim respecte a la personalitat de les varietats tradicionals: finor, elegància, frescor, equilibri...90/100 punts

Blanc DO Penedès

15 vinyes PVP  21 €

El vi està inspirat en la nostra tradició i paisatge. És un vi que parla de la nostra història, i del nostre entorn mediterrani. Fusió de vinyes, terrers i varietats tradicionals. El Xarel·lo de vinyes velles n’és la columna vertebral...


89/100 punts

Rosat DO Penedès

PVP  21 €

El vi està inspirat en la nostra tradició i paisatge. És un vi que parla de la nostra història, i del nostre entorn mediterrani. Fusió de vinyes, terrers i varietats tradicionals. El Xarel·lo de vinyes velles n’és la columna vertebral..


>> CELLER-JANE-VENTURA-ENOTURISME-PENEDES


Celler Jané Ventura


Aquest cava és un reflex de la línia de caves tradicionals, que el que busca és el màxim respecte a la personalitat de les varietats tradicionals: finor, elegància, frescor, equilibri... Des de la seva primera anyada, el 1988, sempre s’ha elaborat sense addició de sucre.Etiqueta: Estil contemporani, sensacions de moviments i ritmes inspirats en el carbònic. Color blau del mar, influencia de les nostres vinyes.


Fer vi és una manera de mostrar la nostra generositat pel fet d’estar vius,

és la nostra forma de contribuir a fer millor el planeta.


JANÉ VENTURA és un celler familiar amb tradició en el món del vi des de 1914, al Baix Penedès que va començar amb Josep Jané, avi de Benjamí Jané Ventura.

La segona generació: Albert Jané Jané. Esdevé un gran distribuïdor de vins i adquireix l’actual celler del Vendrell al 1954.

La tercera generació: Benjamí Jané Ventura. Inicia l’embotellat dels vins al 1985 i al 1988 inicia la elaboració de caves.

Quarta generació: Gerard Jané Úbeda. Enòleg, responsable de l’elaboració dels actuals prestigiosos vins i caves de Jané Ventura.

La filosofia de totes les generacions ha estat i continua sent un entendre  el vi i la vinya com una manera de viure. Una manera que transmet respecte i admiració pel nostre entorn únic i excepcional.


D’alguna manera, la filosofia de JANÉ VENTURA a l’hora de crear els vins i caves, està inspirada en el respecte cap a l’entorn i la tradició, i el discurs del celler intenta englobar conceptes tan intangibles com la cultura, el paisatge i la creativitat, difícils de valorar però que són presents en l’ànima dels seus vins.

www.janeventura.com


 

90/100

Jané Ventura

Reserva de la Música

Brut Nature Reserva


Nota de tast

Vista. Color groc pàl·lid, brillant. Bon despreniment de carbònic amb bombolles de mida petita i persistent.

Nas. Aromes molt delicades fines i cremoses, herbes aromàtiques “ fonoll”, notes cítriques “pell de taronja confitada” i notes de flors blanques” .

Boca. És molt fresc, sedós, amb entrada ampla i final llarg amb notes de torrats i de flor blanca, reforçant la sensació de frescor en boca.


Alcohol 12º

Serviu entre 8-10ºC

Consum òptim 2015-16

PVP aprox. 9 €Maridatge: Aperitius salats carpaccio de peix, amanides i marisc.

Mencions i premis

  1. 90 punts Peñín Anyada 2009 :
 
PORTADA../PAISDEVINS/PORTADA.html
NOUS VINS../ELS-MILLORS-VINS-CAVES-ESCUMOSOS-I-LICORS/SELECCIO_NOUS_VINS.html
ENOTURISME../PAISDEVINS/ENOTURISME.html
AGENDAGOURMEThttp://gourmetcatalunya.com/GOURMETCATALUNYA/AGENDA.html
FIRES DE VINS../PAISDEVINS/FIRA-DEL-VI-FESTES-DEL-VI.html
ENO-AGENDA../PAISDEVINS/AGENDA_ENO_GASTRONOMICA.html
CERCA CELLERS../PAISDEVINS/CERCA_CELLERS.html
PREMIS../PAISDEVINS/PREMIS-VINS-DE-CATALUNYA.html
FORMACIÓ-TAST../PAISDEVINS/FORMACIO_TAST.html
RESTAURANTShttp://gourmetcatalunya.com/GOURMETCATALUNYA/RESTAURANTS.html

Celler Jané Ventura Reserva de la Música 90/100

Brut Nature Reserva Aquest cava és un reflex de la línia de caves tradicionals, que el que busca és el màxim respecte a la personalitat de les varietats tradicionals: finor, elegància, frescor, equilibri... Des de la seva primera anyada, el 1988, sempre s’ha elaborat sense addició de sucre.