cava huguet - can feixes brut clàssic gran reserva

millors caves catalans : huguet gran reserva reserva brut clàssic, 30 mesos de criança ( gran reserva ), cava penedès

 

92/100 punts

Huguet Can Feixes

Brut Clàssic

Brut Nature Gran Reserva

DO Cava Brut Nature

Anyada 2008

Varietats
56% Parellada, 23% Macabeu i 21% Pinot Noir.

CRIANÇA: 6 mesos en dipòsit i un mínim de 30 mesos en cava.

Anyada 2008
Gran Reserva. 30 mesos en ampolla.

Vinyes i Terrer.

El cava Huguet Gran Reserva 2008 de Can Feixes és una elaboració de dues varietats tradicionals del Penedès a les que se li afegeix una part de Pinot Noir. Aquesta, la Macabeu i la Parellada es conreen en vinyes pròpies situades al Penedès Superior, a la mateixa Finca Can Feixes”.


Vinificació Collita manual amb selecció de raïms a la pròpia vinya i sobre taula de tria al arribar al celler. Obtenció del primer “most flor” per premsat directe del raïm sencer en premsa pneumàtica. Clarificació del most per decantat estàtic. Fermentació del most net a temperatura controlada en dipòsits d ́acer inoxidable. El procés de vinificació del vi base i la posterior criança es desenvolupa en dipòsits d'acer inoxidable durant un període de 6 mesos. La segona fermentació a l'ampolla del cava Huguet Brut Clàssic Gran Reserva 2008 es perllonga en el silenci obscur de la cava fins complir els 30 mesos.

Consum: Positiva evolució a l’ampolla durant 12 mesos.

Degollat: Seguint el mètode tradicional.

Data de degollat: Indicada a l’etiqueta.

Data embotellat: Indicada a l’etiqueta.


pH 2,93
Acidesa Total Tart. 6,3 g/l.

Acidesa Vol. 0.28 g/l –

SO2 Total 66 mg/l. 

Celler Huguet - Can Feixes

terrers a l’alt-Alt Penedès


El cava Huguet Gran Reserva 2008 de Can Feixes és una elaboració de dues varietats tradicionals del Penedès a les que se li afegeix una part de Pinot Noir. Aquesta, la Macabeu i la Parellada es conreen en vinyes pròpies situades al Penedès Superior, a la mateixa Finca Can Feixes”. Vinyes pròpies situades en els costers de les muntanyes interiors del Penedès Superior


Únicament collites pròpies de la finca “Can Feixes”. Collita manual amb selecció de raïms a la pròpia vinya i sobre taula de tria al arribar al celler. Obtenció del primer “most flor”


Huguet de Can Feixes - Arrelats a l’Alt Penedès

Huguet de Can Feixes és un celler familiar que des de la primera generació que es va instal·lar en aquesta finca es va proposar reactivar els conreus que ja existien (oliveres, ametllers, i, sobretot, la vinya). No obstant, van ser Josep Maria Huguet, juntament amb la seva esposa Pilar i els seus fills, Joan, Josep Maria i Xavier els qui van començar a racionalitzar i modernitzar el conreu.


La Finca de Can Feixes data de 1768 i es troba situada en la part més septentrional del Penedès, en les terres altes de Cabrera i Mediona, a uns 400 metres d’altitud, sobre pendents de les muntanyes interiors que limiten geogràficament les comarques del Penedès i l’Anoia. Tenen 80 hectàrees de vinya en propietat plantades sobre diferent sòls, orientacions, altituds i microclimes i sobre les quals s’aplica un rigorós conreu ecològic.


Les varietats blanques són macabeu, xarel·lo, parellada, chardonnay i malvasia, i les negres ull de llebre, cabernet sauvignon, merlot, pinot noir i petit verdot. Les vinyes estan sotmeses a uns grans contrastos tèrmics entre el dia i la nit afavorint una maduració lenta dels raïms i una excel·lent síntesis de components polifenòlics i precursors aromàtics.©paisdevins

 

92/100 punts

Huguet Can Feixes

Brut Clàssic

Brut Nature Gran Reserva

Nota de tast

Vista. D'apariència neta, el cava Huguet Gran Reserva Brut Clàssic 2008 presenta una pàl·lida tonalitat groc palla amb tímids reflejos daurats; rosari persistent format de bombolles fines.

Nas. De fresca expressió aromàtica amb presència de fruita blanca ( pera madura) tocs cítrics, records d’herbes de camp, i delicades notes de mares fines, pastisseria i un lleuger toc balsàmic.

Boca. D'atac fresc i saborós, sensació de baixa untuositat donant percepció de lleugeresa, i amb una presència carbònica que correspon al temps de criança; pas afruitat al costat de fresques sensacions cítriques; bona longitud, amb un recorregut sec i una perfecta acidesa. En el seu conjunt un cava, Huguet Gran Reserva Brut Clàssic 2008, llaminer i fàcil de beure, amb un final de notable persistència amb records cítrics i un postgust de lleuger amargor.


El període preferent de consum recomenat del cava Huguet Gran Reserva Brut Clàssic 2008 és des dels 3 mesos fins als dos anys de la data de degollament.


Data d'expedició indicada a la contra-etiqueta

Sucres   7 gr./l.

Alcohol 12,05% vol. –

Serviu entre 8-10 ºC.

SO2 Total 66 mg/l.

Consum òptim : 2015-2016

Producció Limitada a 107.504 ampolles. Totes numerades.

PVP 12,50€Maridatge: Aperitius i en general com a única beguda en la majoria  d́àpats. Al ser un gran reserva, acomnya perfectament els plats de cuina elaborada bé siguin de peix i marisc, com carns blanques, caça de ploma, cabrit, xai i caça menor.

Període preferent de consum: Des dels 3 mesos, fins als 2 anys de la data d ́expedició indicada a la contra-etiqueta, sempre que es mantinguin les adequades condicions de conservació.RECONEIXEMENTS

  1.   91 punts Guía Peñín

  2.   92 punts PVins

 

PORTADA../PAISDEVINS/PORTADA.html
NOUS VINS../ELS-MILLORS-VINS-CAVES-ESCUMOSOS-I-LICORS/SELECCIO_NOUS_VINS.html
ENOTURISME../PAISDEVINS/ENOTURISME.html
AGENDAGOURMEThttp://gourmetcatalunya.com/GOURMETCATALUNYA/AGENDA.html
FIRES DE VINS../PAISDEVINS/FIRA-DEL-VI-FESTES-DEL-VI.html
ENO-AGENDA../PAISDEVINS/AGENDA_ENO_GASTRONOMICA.html
CERCA CELLERS../PAISDEVINS/CERCA_CELLERS.html
PREMIS../PAISDEVINS/PREMIS-VINS-DE-CATALUNYA.html
FORMACIÓ-TAST../PAISDEVINS/FORMACIO_TAST.html
RESTAURANTShttp://gourmetcatalunya.com/GOURMETCATALUNYA/RESTAURANTS.html

Huguet Can Feixes Cava Brut Clàssic 92/100 punts

Gran Reserva. 30 mesos en ampolla. El cava Huguet Gran Reserva 2008 de Can Feixes és una elaboració de dues varietats tradicionals del Penedès a les que se li afegeix una part de Pinot Noir. Aquesta, la Macabeu i la Parellada es conreen en vinyes pròpies situades al Penedès Superior, a la mateixa Finca Can Feixes”.