caves giró ribot, spur cava brut reserva 

millors caves catalans : giró ribot, spur cava 100% most natural del propi raïm, brut reserva

 

88/100

Giró Ribot

Cava Spur 2011

Brut Reserva


Varietats
45% Macabeu /40% Xarel·lo /10% Char-donnay / 5% Parellada

Anyada 2011
Giró Ribot  SPUR

La puresa del raïm en cada glop

Tipus : CAVA – Brut Reserva

Enòleg : Joan Rovira

Verema  : Verema manual des de mitjans d’agost a finals de setembre. Raïm procedent d’una selecció de les nostres vinyes, d’edats compreses entre 20 i 30 anys.

Botella : CAVA Tradicional 750 ML.

Vinificació
Mètode innovador: Per la producció d’aquest cava únicament s’utilitzen sucres procedents del propi raïm.

Partint d’una acurada elaboració en què s’ha mimat cadascuna de les etapes per assolir el seu màxim potencial, s’obté el vi base.
Del most extret en la primera premsada, se’n conserva un part que posteriorment s’utilitza pel licor de tiratge i pel licor de “degollat”, substituint qualsevol sucre d’origen extern pel sucres propis del raïm. Es tracta d’un cava únic, on el 100% dels sucres provenen del propi most del raïm.

Criança en ampolla : 24 mesos

Producció Total : 15.000 ampolles

 

Giró Ribot, grans caves a

PaísdeVins


Brut Rva 93/100 punts

PVP  20€

Avant – Brut Reserva Criança en ampolla : entre 18 i 24 mesos. Enòleg Joan Rovira Avant és la llibertat d’expressió d’un enòleg..Brut Rva 93/100 punts

PVP  20€

Rosat– Brut Reserva Criança en ampolla : entre 15 i 24 mesos. Subtilesa de Pinot noir i cupatge ..Brut Rva 93/100 punts

PVP  12€

Brut Reserva.  La puresa del raïm en cada glop  - Spur, elaborat 100% amb Most, sense cap sucre que no provingui del raïm...


Caves Giró Ribot
“enoturisme de vins i caves al Penedès”


>> CELLER GIRO RIBOT ENOTURISME PENEDES


Alt Penedès>>  Conegui el nostre celler Giró Ribot, ubicat en el cor de la Denominació d’Origen Penedès i procedent d’un llinatge familiar molt unit a la comarca amb vincles que es remunten a vàries generacions de productors de vins, caves i espirituosos.

www.giroribot.es


Caves Giró Ribot i Spur, creative winemaking


Spur, elaborat 100% amb Most, sense cap sucre que no provingui del raïm. El nom de Spur, vol reflectir la puresa d'aquest cava que s'elabora íntegrament amb el mateix most del raïm, sense afegir en cap moment, sucres externs.

Les caves Giró Ribot de Santa Fe del Penedès acaben de treure al mercat Spur, un nou cava Brut Reserva amb sucres procedents del propi raïm. Elaborat per l’enòleg Joan Rovira amb macabeu (45%), xarel·lo (40%), chardonnay (10%) i parellada, el celler en destaca el seu “mètode innovador”. La criança en apolla és de 24 mesos i la producció d’aquesta primera anyada és de 15.000 ampolles. És de l’anyada 2011 i té 6 gr. de sucre, del most del xarel·lo del mateix cava.


Innovació en l'elaboració

A diferència dels caves en general, que a partir d'un vi base cava se li afegeixen els 22-24 grams aproximats de sucre procedent de canya o de remolatxa, perquè realitzi la segona fermentació, al cava Spur, se li afegeix el mateix most del vi base cava. Aquest most ha estat guardat en condicions adequades, per ser afegit en substitució del sucre.

A la segona fermentació, aquesta aportació de most ens enaltirà les notes de les varietats. El caràcter varietal es percep amplificat versus a la utilització de sucre convencional, fent aquest cava molt especial i afruitat.

En el moment del degollament, en el licor d'expedició, se li torna a afegir most, en comptes de sucres, per aconseguir un brut, diferent i especial a la resta dels caves.

La seva criança en ampolla, és de 24 mesos, donant-nos un Brut Reserva 100% Genuine.

www.giroribot.es


 

88/100

Giró Ribot

Cava Spur 2011

Brut Reserva


Nota de tast

Vista : Color pàl·lid amb irisacions verdoses, mostra un perlat molt fi i continu.

Nas : Aromes intenses de fruita fresca, que ens evoquen a la verema, notes aportades pel most de raïm tan al licor de tiratge com al licor d’expedició. En una segona capa apareixen notes tropicals amb subtils tocs cítrics i un final de brioixeria fruit dels seus 24 mesos de criança.


Boca : Molt amable, untuós i amb caràcter. Ens ofereix un ampli pas per boca. El bon equilibri entre dolçor-acidesa realça l’agradable frescor i provoca un persistent post gust, en harmonia amb la fina i cruixent bombolla.


Tª de Servei : Entre 5 -7 ºC

PVP aprox. 10-12€


Anàlisi Tècnic :

Alcoholc: 12 % vol.

Acidesa total : 4,0 g/l.

ATS / 6,1 g/l.

ATT Sucres totals: 6 g/l.

Pressió carbònica: 5.5 bars


Maridatge : El seu caràcter fresc i afruitat el converteixen en un company ideal per l’aperitiu. La seva bona estructura ens permet gaudir de qualsevol menjar lleuger des del principi a la fi.


Mencions i premis
 
PORTADA../PAISDEVINS/PORTADA.html
NOUS VINS../ELS-MILLORS-VINS-CAVES-ESCUMOSOS-I-LICORS/SELECCIO_NOUS_VINS.html
ENOTURISME../PAISDEVINS/ENOTURISME.html
AGENDAGOURMEThttp://gourmetcatalunya.com/GOURMETCATALUNYA/AGENDA.html
FIRES DE VINS../PAISDEVINS/FIRA-DEL-VI-FESTES-DEL-VI.html
ENO-AGENDA../PAISDEVINS/AGENDA_ENO_GASTRONOMICA.html
CERCA CELLERS../PAISDEVINS/CERCA_CELLERS.html
PREMIS../PAISDEVINS/PREMIS-VINS-DE-CATALUNYA.html
FORMACIÓ-TAST../PAISDEVINS/FORMACIO_TAST.html
RESTAURANTShttp://gourmetcatalunya.com/GOURMETCATALUNYA/RESTAURANTS.html

Giró Ribot Cava Spur 2011 88/100 punts

Brut Reserva.  La puresa del raïm en cada glop  - Spur, elaborat 100% amb Most, sense cap sucre que no provingui del raïm.