alsina sardà, cava brut reserva

millors caves catalans :  brut reserva alsina sardà brut , cava penedès

 

89/100

Alsina Sardà

Brut Reserva 2012

Brut Nature Reserva

Cava Brut Nature Reserva

Varietats 20% Macabeu, 20% Xarel·lo fermentat en bóta, 20% Parellada, 20% Chardonnay, 20% Pinot Noir.

DO i Tipus. DO Cava, Zona Penedès

Vinyes i Terrer

Vinyes  Seleccionades.

La verema es realitza manualment en el dia òptim de maduració. El raïm és sotmès a maceració pel·licular a baixa temperatura per tal d´obtenir el màxim de components aromàtics allotjats a la pellofa, així com els polifenols (tanins i antocians) essencials per a rosats i negres.

Un cop macerat, el premsat es realitza a baixa pressió amb l´obtenció únicament del 55 per cent del most per a l´elaboració de vins de qualitat. Posteriorment el most és decantat per gravetat durant 48 hores. La fermentació es realitza seguidament a baixa temperatura per preservar frescor i aromes.

Criança de 48 mesos.

 

Celler Alsina Sardà

vins i caves del terroir Penedès


Els nostres inicis en el cultiu de la vinya daten de 1862, a la propietat de Cal Janes, al municipi del Pla del Penedès. En aquells temps els viticultors elaboraven el vi a les propietats i el venien a comerciants.

L´any 1982 la família s´inicia en el món dels vins i caves, elaborant les seves primeres ampolles a la petita cava familiar de Ca l´Avi (Subirats). En un curt espai de temps el volum de producció incrementa i s´han d´ampliar les instal·lacions; és llavors, el 1986, quan comencen a elaborar vins i caves a les instal·lacions actuals, al barri de les Tarumbes (El Pla del Penedès).

Un “terroir” de qualitat, un clima idoni, l’experiència acumulada en el treball amb aquests elements, l’ús de les tecnologies més avançades, i un grup humà i professional compromès, ens fan creure en aquest projecte, que anem solidificant dia a dia.

Elaboració

La nostre experiència ens diu que per poder elaborar un ví característic, el raïm ha de dispossar de temps i espai perquè físicament acompleixi el seu cicle natural.

L´equilibri de la producció és la base. Les baixes produccions, el cultiu ecològic i el punt òptim de maduraciò són alguns dels aspectes bàsics per nosaltres.


Els nostres vins de finca s’obtenen a partir d’un procés molt acurat i selectiu que ens permet mantenir la seva tipicitat.

Pel que fa als vins i cupatges seleccionats per als nostres caves, ens regim per criteris com ara la capacitat de millorar amb la criança. La durada de la criança és una variable fonamental en els nostres caves. Aquesta lenta evolució té lloc sota la protecció de la foscor i de la frescor que es poden trobar sota terra, allà on reposen les nostres ampolles per poder donar a llum un cava de la més alta qualitat.


www.alsinasarda.com


 

89/100

Alsina Sardà

Brut Reserva 2012

Brut Nature Reserva


Nota de Tast.

Vista. Color groc pàl.lid amb reflexes verdosos i amb un fi i persistent rosari de bombolles.

Nas. Destaquen les notes florals (jardí mediterrani) que de seguida adquireixen complexitat en unir-se a notes torrades. La presència mineral (calcària) és notòria.

Boca En paladar descriu la lenta criança, amb una fragància que es torna elegant, i amb destacada cremositat. Bombolla fina i persistent. Un cava amb gran personalitat i identitat, que descriu molt bé el nostre terroir.


pvp 27€


Maridatge


Mencions i premis

RECONEIXEMENTS

  1. 88 punts Guía Peñín 2015

  2. Medalla de plata Challenge Internacional du vin 2012
  3. Medalla d’Argent concurs internacional Mundus Vini 2015 ha concedit dues a dos dels nostres caves més venuts: el Brut Reserva i el Brut Nature Reserva.
 
PORTADA../PAISDEVINS/PORTADA.html
NOUS VINS../ELS-MILLORS-VINS-CAVES-ESCUMOSOS-I-LICORS/SELECCIO_NOUS_VINS.html
ENOTURISME../PAISDEVINS/ENOTURISME.html
AGENDAGOURMEThttp://gourmetcatalunya.com/GOURMETCATALUNYA/AGENDA.html
FIRES DE VINS../PAISDEVINS/FIRA-DEL-VI-FESTES-DEL-VI.html
ENO-AGENDA../PAISDEVINS/AGENDA_ENO_GASTRONOMICA.html
CERCA CELLERS../PAISDEVINS/CERCA_CELLERS.html
PREMIS../PAISDEVINS/PREMIS-VINS-DE-CATALUNYA.html
FORMACIÓ-TAST../PAISDEVINS/FORMACIO_TAST.html
RESTAURANTShttp://gourmetcatalunya.com/GOURMETCATALUNYA/RESTAURANTS.html

Alsina Sardà Brut Reserva 2012 89/100 punts

Brut Nature Reserva

Tot un reconeixement per a un cupatge clàssic de Macabeu, Xarel·lo i Parellada perfectament compensat amb el temps de criança just, més el delicat toc del licor d'expedició en el cas del Brut i la netedat del Brut Nature.