crisi del cava : la d.o. cava respon corpinnat

els 9 cellers de la marca europea de garantia veuen incompatible el seu projecte amb la línia de la macrodenominació

 
 

la DO Cava en crisi? la resposta oficial

 

Resposta del Consell Regulador del Cava a Corpinnat

Vilafranca del Penedès, l’Alt Penedès, dimecres 30 de gener del 2019 –

Després de l’anunci de l’AVEC d’abandonar la D.O. Cava, el Consell Regulador lamenta que hagin renunciat a seguir treballant conjuntament en el projecte de potenciació del Cava.

CR DO Cava

la resposta a la marxa de Corpinnat


Els membres de l’AVE Corpinnat no podran utilitzar o fer referència a la marca Cava, a la categoria Gran Reserva o al Cava de Paratge Qualificat, exclusives per als elaboradors inscrits a la D.O. Cava


 

Nota de premsa de CRDOCava

30 de gener de 2019.-

El Consell Regulador del Cava, davant la sol·licitud de baixa en el registre de bodegues elaboradores de cava que han cursat les empreses que formen l’AVEC, vol expressar el seu respecte total cap a aquesta decisió, voluntària i privada, d’unes empreses que han crescut i que s’han consolidat sota el paraigua de la mateixa D.O. Cava.


Des que el passat mes d’abril l’Associació AVEC anunciés la creació de la seva marca col·lectiva, s’han produït diverses trobades amb  el Consell Regulador del Cava per treballar en una línia integradora per potenciar la qualitat del cava des del reconeixement o la diferenciació del territori i la viticultura.


El nou Ple del Consell Regulador, elegit després d’unes  eleccions  democràtiques el passat mes de juliol, es va posar a treballar en un dels seus projectes fonamentals com la creació de la zonificació del territori per especificar l’origen del raïm i per oferir als elaboradors i consumidors una segmentació qualitativa que permeti diferenciar les categories del cava. Per aquest motiu, es va oferir a l’AVEC treballar conjuntament, donades les coincidències en la valorització del territori i la qualitat.


Però tots els esforços dels darrers mesos no han donat fruits perquè, tot i estar convidats a sumar-se a aquest objectiu comú del sector, han decidit voluntàriament abandonar la D.O. després de no acceptar els terminis que requereix el mateix projecte. “Desgraciadament la gran discrepància és el temps. Coincidim en els objectius de territori i qualitat però no ha estat suficient per convèncer-los i finalment han cregut convenient seguir el seu camí. Des del Consell Regulador del Cava no hem deixat de reiterar, perquè hi creiem amb fermesa, que la unió i no la confusió genera la força necessària per competir exitosament en els mercats mundials. Sota aquesta premissa, hem volgut sumar l’AVEC en un projecte que compartim i des del que representa una D.O., com a màxim exponent del sistema qualitatiu del nostre sector i que suposa una garantia total, traçabilitat i autenticitat per al consumidor”, comenta Xavier Pagés, president del Consell Regulador del Cava.


En abandonar la D.O. Cava, els membres de l’AVEC no podran utilitzar o fer referència a la marca Cava, a la categoria Gran Reserva o al Cava de Paratge Qualificat, exclusives per als elaboradors inscrits en la D.O. Cava i que, actualment, representen el punt més alt de la piràmide qualitativa dels vins escumosos a escala mundial. Cal recordar que una Denominació d’Origen Protegida com el Cava és una de les màximes qualificacions europees en vins, i per aquest motiu, els seus requisits són necessàriament molt estrictes en termes de qualitat, inspecció, control i etiquetatge.


L’associació AVEC compra el 0,4% del raïm de la D.O. CAVA i representa el 0.94% de la seva producció.  Finalment, expressar la voluntat de tot el sector de manera unida (les 37.700 has, les 374 bodegues i els 6.668 viticultors que el conformen) de continuar treballant intensament en el nostre projecte de potenciar la marca Cava, del seu territori i la seva viticultura per obtenir el màxim prestigi i notorietat a escala mundial i posicionar-lo com a líder dels escumosos en prestigi i valor, sumant totes aquelles persones que comparteixen aquest objectiu.més informació a


CR DO Cava


http://www.docava.es/ca/


https://www.facebook.com/crcava


https://mobile.twitter.com/DO_Cava


https://www.youtube.com/c/docava


https://www.instagram.com/explore/tags/docava/
 
INICI PAISDEVINS../PAISDEVINS/PORTADA.html
ENOTURISME CELLERS../PAISDEVINS/ENOTURISME.html
MILLORS VINS i CAVA../PAISDEVINS/PREMIS-VINS-DE-CATALUNYA.html
SELECCIONS VINS../PAISDEVINS/SELECCIONS-VINS-I-CAVES-CATALANS.html
AGENDA i FIREShttp://gourmetcatalunya.com/GOURMETCATALUNYA/AGENDA.html
ANYADES & VINYA../PAISDEVINS/TERRA-I-VINYA.html
TAST DE VINS../PAISDEVINS/FORMACIO_TAST.html
RESTAURANTShttp://www.gourmetcatalunya.com/GOURMETCATALUNYA/RESTAURANTS.html
MARIDATGES../PAISDEVINS/MARIDATGES.html
LICORS I DESTIL·LATS../PAISDEVINS/MILLORS-LICORS-I-DESTILLATS.html


enllaçat...Corpinnat abandona la DO Cava

CORPINNAT és una Marca Col·lectiva de la Unió Europea nascuda amb la voluntat de distingir els grans vins escumosos elaborats al cor del Penedès, a partir de raïm 100% ecològic collit a mà i vinificat íntegrament a la propietat.