divendres divins: vins i cultura al camp de tarragona i terres de l’ebre

les d.o. tarragona, terra alta, montsant, tarragona, conca de barberà i priorat ofereixen vetllades de vins i patrimoni cultural

 

“Divendres DiVins” 2017 : del Penedès a la Terra Alta


Divendres DiVins 2017

La voluntat dels organitzadors, tal i com ha remarcat avui a Tarragona en la presentació del cicle el director territorial de Cultura, Jordi Agràs, és potenciar tres aspectes ben diversos de les nostres comarques i convertir-los en un nou atractiu turístic i cultural: els espais patrimonials, els vins de les diferents denominacions d’origen i també els artistes del territori que oferiran una selecció de la seva feina, en molts casos creada de forma expressa per aquest cicle dels Divendres DiVins. En la presentació a la seu de Cultura al carrer Major han acompanyat Jordi Agràs el delegat territorial d’Agricultura Àngel Xifré i també representants de totes les DO’s participants.


Aquesta quarta edició dels Divendres Divins comença aquest divendres 30 de juny a la Cartoixa d’Escaladei on a part de les 19.30 hores es podrà fer una visita comentada a aquest espai on tindrà lloc posteriorment un tast de vins de la DOQ Priorat amb una proposta artística que anirà a càrrec de Sergi Esparza i Companyia. Serà la primera d’un seguit de set propostes que conduirà a tothom que tingui un interès a visitar el Monestir de Poblet, el Pretori de Tarragona, el Castell d’Escornalbou, el Monestir de Santes Creus, el Museu Lula Pérez de Marçà o el Celler de Pinell de Brai. La proposta artística que s’unirà als vins del territori serà enguany bàsicament musical amb grups de les nostres comarques com els poemes musicals d’Epitet Trio, el jazz amb regust ebrenc de Laura Garí, el jazz més tradicional del Grup Musical RCS (Rodríguez-Capdevila-Sáez) així com les propostes d’Olijazz, Artrio o la música de la banda de jazz fusió Leitmotiv.“Divendres DiVins” a Scala Dei


D’altra banda, el pròxim 30 de juny, a partir de les 19:30 h es porta a terme a la Cartoixa de Scala Dei la primera sessió del cicle “Divendres DiVins” 2017, corresponent a la DOQ Priorat. Aquest cicle, promogut pels serveis territorials de Cultura de la Generalitat, es desenvolupa a diferents denominacions d’origen incloses a les comarques de Tarragona durant diversos divendres de l’estiu i consisteix en tastos de vi combinats amb actuacions musicals en el marc d’espais d’interès patrimonial. La proposta del 30 de juny a Scala Dei preveu l’actuació Sergi Esparza.


Les persones interessades a assistir a aquest esdeveniment

cal que facin reserva prèvia a través del telèfon 977 83 94 95

o bé al correu electrònic comunicacio@doqpriorat.org.

El preu del tiquet és de 5 euros.


La DOQ Priorat és l’única denominació d’origen qualificada a Catalunya i una de les dues úniques amb aquest segell a l’estat espanyol, d’acord amb els processos i sistemes de producció que se segueixen en aquesta regió vitivinícola.


 

“Divendres DiVins” 2017 : Programa complet

L’organització recorda que les diverses activitats del cicle Divendres DiVins són limitades en quant a afluència de públic. Per aquest motiu, recomana adquirir les entrades al preu de 5 euros de forma prèvia a cadascuna de les set DO’s organitzadores de cada sessió. Igual que l’any passat, l’organització realitzarà diversos sortejos de lots de vins entre tots aquells que acudeixin a les set sessions dels Divendres DiVins. Una altra novetat d’enguany és que el Consell Regulador de l’Avellana de Reus també ha volgut col·laborar en els Divendres DiVins oferint degustacions d’avellanes per acompanyar el tast dels vins.

 

Dates, espais i artistes 4a edició Divendres DiVins 

30 de juny, 2/4 de 8 vespre / DOQ Priorat / Cartoixa d’Escaladei/ SERGI ESPARZA I COMPANYIA

 

7 de juliol, 2/4 de 8 vespre / DO Conca de Barberà/ Monestir de Poblet / LEITMOTIV 


14 de juliol, 2/4 de 8 vespre / DO Tarragona / Museu Arqueològic-Pretori Tarragona / EPITET TRIO 


21 de juliol, 2/4 de 8 vespre / DO Catalunya / Divendres “DiVins” Al Castell-Monestir d’Escornalbou / OLIJAZZ 

Patrimoni, enologia i cultura s’uneixen un any més en els divendres “DiVins”. El cicle, organitzat pels Serveis Territorials del Departament de Cultura al Camp de Tarragona i els Serveis Territorials d’Agricultura de la Generalitat i l’INCAVI, marida les diferents DO’s del territori amb espectacles de música, dansa, poesia i teatre.

maridarà la DO Catalunya amb l’actuació d’Olijazz.

19.30h € 5

Castell Monestir d’Escornalbou. Carretera d’Escornalbou s/n.

Riudecanyes. Tel. 977834007 escornalbou.cultura@gencat.cat


28 de juliol, 2/4 de 8 vespre / CRDO Penedès / Reial Monestir de Santes Creus. Divendres “DiVins” / ARTRIO 

Patrimoni, enologia i cultura s’uneixen un any més en els divendres “DiVins”. El cicle, organitzat pels Serveis Territorials del Departament de Cultura al Camp de Tarragona i els Serveis Territorials d’Agricultura de la Generalitat i l’INCAVI, marida les diferents DO’s del territori amb espectacles de música, dansa, poesia i teatre.

Al Reial Monestir Santes Creus, el CRDO Penedès maridarà amb la música d’Artrio que fusiona orgànicament moltes músiques de diferent origen, estil i època.

19.30h €5

Reial Monestir de Santes Creus. Plaça Jaume el Just s/n.

Aiguamúrcia. Tel. 977638329 | santescreus.cultura@gencat.cat


4 d’agost, 2/4 de 8 vespre / DO Montsant /Museu Lula Pérez de Marcà / GRUP MUSICAL RCS


11 d’agost, 2/4 de 8 vespre / CRDO Terra Alta / Celler de Pinell de Brai / LAURA GARÍ
 

#estiudevins : Divendres divins de la Terra Alta a Santes Creus

Juny, juliol i agost de 2017, Terres de l’Ebre, Camp de Tarragona i Baix Penedès - El proper 30 de juny, a partir de les 19:30 h comença el cicle d’enguany a la Cartoixa de Scala Dei la primera sessió del cicle “Divendres DiVins” 2017, corresponent a la DOQ Priorat.

PORTADA../PAISDEVINS/PORTADA.html
NOUS VINS../ELS-MILLORS-VINS-CAVES-ESCUMOSOS-I-LICORS/SELECCIO_NOUS_VINS.html
ENOTURISME../PAISDEVINS/ENOTURISME.html
AGENDAGOURMEThttp://gourmetcatalunya.com/GOURMETCATALUNYA/AGENDA.html
FIRES DE VINS../PAISDEVINS/FIRA-DEL-VI-FESTES-DEL-VI.html
ENO-AGENDA../PAISDEVINS/AGENDA_ENO_GASTRONOMICA.html
CERCA CELLERS../PAISDEVINS/CERCA_CELLERS.html
PREMIS../PAISDEVINS/PREMIS-VINS-DE-CATALUNYA.html
FORMACIÓ-TAST../PAISDEVINS/FORMACIO_TAST.html
RESTAURANTShttp://gourmetcatalunya.com/GOURMETCATALUNYA/RESTAURANTS.html