celler vinyes d’olivardots - do empordà, cantallops

selecció dels millors cellers catalans - vinyes d’olivardots - vins denominació d’origen empordà, alt empordà

 
 

Vinyes d’Olivardots

Vinyes a les AlberesConstruït el 2006 i envoltat per 4 ha de vinya, aquest celler es va dissenyar en dues plantes per aprofitar la gravetat. La sala inferior, a temperatura i humitat constants, afavoreix l’envelliment dels vins en bótes de roure francès.


LES VINYES
Vinyes d’Olivardots te 7 hectàrees de vinya en propietat:
Les 4 has. que es troben dins de la finca van ser plantades a l’any 2002 amb Garnatxa negre, Syrah i Cabernet Sauvignon, i seguidament en la cerca de varietats autòctones es van adquirir 3 has. més de vinyes velles de Samsó de entre 50 i 100 anys.

L’any 2010 s’incorporen les finques de varietats blanques. Garnatxa blanca, Garnatxa roja i samsó blanc, totes elles propies de l’Empordà i d’entre 80 i 110 anys.

En les noves plantacions vam optar pel sistema de conducció en lira amb uns objectius molt clars: desenvolupar major superfície foliar del cep, millorar la exposició al sol de les baies per a obtenir una maduració completa del raïm. Així mateix la planta es manté airejada minimitzant el risc d’enfermetats fúngiques, el que ens permet treballar la vinya de la forma més ecològica possible.

Amb un específic pla de poda i aclareix en totes les vinyes obtenim produccions molt limitades que permeten al raïm expressar el seu terrer i omplir els nostres vins de personalitat.

Preocupats per la vinya, cerquem tot allò que dona la qualitat al producte i que respecte al màxim la natura.Vinyes d’Olivardots

Blanc de Gresa


Anyades

Blanc de Gresa 2010, Exhaurit


Vi blanc elaborat amb raïms de Garnatxa blanca, Garnatxa roja i Samsó blanc (carinyena blanca), en la proporció aproximada de 1/3 de cadascuna, que provenen de vinyes velles de 90 i 110 anys en un sòl al·luvial i sorrenc.

Verema manual en petites caixes de 10 kg fent premaceració en fred (2-4ºC) en càmara frigorífica i posterior maceració pel·licular.

Una part del vi ha estat fermentat i criat durant vuit mesos en botes noves de roure francès de 500 l, realitzant un cert periode de temps remogut de les mares (bâtonnage). La resta del vi s’ha vinificat en cuba d’inox a baixa temperatura.

El nostre objectiu es obtenir la millor expressió de cada varietat.

Graduació: 13.5 %vol.
pH:
3,08
Acidesa total:
6.1 gr/l (a.t.)
Sucres residuals:
<2g/l
Producció:
1.780 ampolles (750 ml)
Embotellat:
20/5/2011
D.O. Empordà


Nota de tast

Color groc palla brillant.

Nas intens i complex, on predomina la fruita blanca i els aromes cítrics. En la seva evolució apareixen suaus notes de flors blanques, fonoll, lleugers torrats i un punt mineral.

En boca es ampli, untuós, estructurat, amb molt bona acidesa i un final llarg, fresc i lleugerament amarg.

Un vi equilibrat, potent i amb aires mediterranis.

 

 

Contacteu amb

Vinyes d’Olivardots


Vinyes d’Olivardots / Capmany

Paratge d'Olivardots, s/n

17750 - Capmany

Tel. + 34 650 39 56 27


vdo@olivardots.com


www.olivardots.com


Coordenades GPS

42º 22' 34.86" N

2º 56' 7.70" EEnoturisme a l’Empordà


Visites

Horari: cal concertar visita

Durada: 1 h i 30 min

Capacitat: fins a 10 persones

Contacte: 650 39 56 27 (Carme Casacuberta)

Idiomes: català, castellà, anglès i francès

Preu:  consulteu en cada cas  (tast de vins inclòs).


 

Vinyes d’Olivardots

Terra i Celler


Ha en propietat: 7

Varietats de raïm: Lledoner negre, Carinyena, Sirà i Cabernet Sauvignon

Tipus de vi: negre

Marques: Gresa i Vd’O 1.0


LES TERRES
Les nostres vinyes creixen en els diferents tipus de sòls que podem trobar a L’Empordà, destacan les terres granítiques, àcides i pobres en materia orgànica.

Gresa: Terreny sorrenc amb granit meteoritzat. És el terrer de la finca Olivardots, el qual ha donat nom al nostre primer vi, aportant-li elegància i gran complexitat aromàtica.

Pissarra (Licorella): Localitzada a les zones amb vinya amb més altitud de l’Empordà, aproximadament uns 200m respecte el nivell del mar. Aporta molta mineralitat als raïms obtinguts.

Sorra: En ella hi trobem la vinya més vella de Carinyena, de 100 anys d’edat. Finura, delicadesa i elegància dels vins obtinguts.

Al·luvial: Es troba a la zona més plana, centre de la comarca, lleugerament inclinada cap al sudest. És una terra formada pels dipòsits al·luvials, rica en còdols i de textura llimosa, on s’extenen les vinyes velles de les varietats blanques.


Els vins de

Vinyes d’Olivardots

Els nostres vins són fruit d’un rigorós treball a la vinya i una combinació de les noves tecnologies amb el mètodes més tradicionals al celler.

A Vinyes d’Olivardots art i natura es conjuguen per obtenir vins amb una personalitat pròpia, que buscquen l’equilibri amb l’elegància, que volen mostrar l’essència de la terra i de la seva gent.

VEREMA
La verema es fa manualment en petites caixes de 10 kg, el que ens permet seleccionar els millors raïms de cada cep.

Després d’un temps de maceració en fred (2-4ºC) en càmara frigorífica, es fa el destriament gra a gra en una taula de tria manual que ens facilita eliminar les baies dolentes, panses i tots els elements indesitjables.

ELABORACIÓ I CRIANÇA
Només els grans de raïm sans i collits a plena maduració es vinifiquen a les diferents tines de inox (de volums entre 1000 i 6000 l.) i als foudres de roure francès (de 4000 l.) que ens permeten fer una elaboració adaptada per varietats i parcel·les.

Després d’una maceració llarga i un premsat suau i respectuós, els vins es passen per gravetat a les botes de roure francès, dins una sala soterrada i climatitzada, on faran la fermentació maloláctica, remourem les seves lies (bâtonnage) i esperarem entre 16-18 mesos a que s’integrin els diferents matisos que ens aporten la terra, la vinya i les fustes nobles.

 
►
 Cellers i 
Enoturisme
a l’Empordà
► ►http://www.paisdevins.com/ENOTURISME_CATALUNYA/CELLERS_EMPORDA_ENOTURISME.html
PORTADA../PAISDEVINS/PORTADA.html
NOUS VINS../ELS-MILLORS-VINS-CAVES-ESCUMOSOS-I-LICORS/SELECCIO_NOUS_VINS.html
ENOTURISME../PAISDEVINS/ENOTURISME.html
AGENDAGOURMEThttp://gourmetcatalunya.com/GOURMETCATALUNYA/AGENDA.html
FIRES DE VINS../PAISDEVINS/FIRA-DEL-VI-FESTES-DEL-VI.html
ENO-AGENDA../PAISDEVINS/AGENDA_ENO_GASTRONOMICA.html
CERCA CELLERS../PAISDEVINS/CERCA_CELLERS.html
PREMIS../PAISDEVINS/PREMIS-VINS-DE-CATALUNYA.html
FORMACIÓ-TAST../PAISDEVINS/FORMACIO_TAST.html
RESTAURANTShttp://gourmetcatalunya.com/GOURMETCATALUNYA/RESTAURANTS.html