celler mas pòlit - do empordà, vilamaniscle

selecció dels millors cellers catalans - mas pòlit - vins denominació d’orígen empordà, alt empordà

 
 

Mas Pòlit Negre 2009

 

El MAS PÒLIT ha tret al mercat la nova anyada del seu vi insígnia MAS PÒLIT Negre 2009, cupatge de Lledoner negre 45%, Cabernet Sauvignon 35% i Sirà 20% .

El Negre del MAS PÒLIT es fruit de les vinyes situades en els vessants de muntanya de la serra Balmeta, entre els parcs naturals de l'Albera i Cap de Creus.

El tipus de sòl és l'idoni per produir raïm de qualitat, conreant la vinya a base de produccions petites per cep i assolint un raïm amb concentracions altes en sucres i en elements polifenòlics.El Lledoner negre, varietat dominant en aquets vi troba tota la seva màxima expressivitat en el vessants de llicorella dels costers de Vilamaniscle.

La situació de les vinyes en les terres de muntanya de pissarra (llicorella), àcides i pobres, obliga al cultiu en terrasses. La situació elevada sobre la plana de l’Empordà fa que les vinyes estiguin permanentment ventilades per tramuntanes i marinades que fan de control natural de plagues, reduint al mínim l’ús de fitosanitaris.

El cultiu d’aquestes vinyes i l’elaboració del nostre vi Negre del MAS PÒLIT persegueixen l’objectiu d’obtenir un producte de qualitat amb un gran caràcter.

S’aconsegueix així un vi amb concentració, personalitat i equilibri.

La concentració s’obté de forma natural amb rendiments baixos (3.000 kg/ha) i raïms veremats en la seva òptima maduració.

La personalitat i el caràcter li donen la selecció de terrers excepcionals (terroir), la tradicional viticultura de muntanya, d’on el vi pren una quantitat excepcional de matisos.

La llicorella negra desenvolupa pronunciades notes minerals alhora que dóna profunditat i persistència.

Una mineralitat i unes aromes especials que marquen la diferència: una singularitat i una personalitat pròpies. La llicorella imprimeix en el vi el record d’una terra secreta, ancestral i profunda.

L’equilibri s’obté de l’elegància dels seus tanins i cercant l’equilibri entre la potència i la frescor.

L’artesania i coneixements dels enòlegs determina el cupatge, i s’estudia per separat el maridatge de les varietats per determinar el punt exacte de les proporcions, en l’afany d’obtenir uns vins artesanals que combinin la tradició ancestral amb l’aportació de l’estil de la moderna tecnologia, combinant la tradició i la innovació

Degut a la poca quantitat de producció la nostra oferta es molt limitada (2.500 ampolles). En aquestes circumstancies estem parlant d’un vi d’autor, alhora que ens agradaria poder compartir el plaer que proporciona degustar un vi mediterrani arrelat a les muntanyes de l’Emporda


Mas pòlit

Negre 2009

DESCRIPCIÓ

PRODUCCIÓ:    2.500 ampolles DENOMINACIÓ D’ORIGEN: EMPORDÀ SITUACIÓ: VILAMANISCLE VARIETATS: Garnatxa negra (45%) Cabernet Sauvignon (35%) Syrah (20%) GRAU ALCOHÒLIC: 14,5 %vol

VEREMA: El raïm ha estat seleccionat a la vinya i collit manualment, en caixes. TERRER: Llicorella (pissarra)

ANYADA: L’hivern ha tingut temperatures fresques amb tramuntana irregular; durant la primavera les pluges han estat constants i l'estiu ha estat moderadament sec amb contrast tèrmic entre el dia i la nit.

ELABORACIÓ: Vinificació en negre, maceració llarga, fermentació controlada a 25oC. CRIANÇA: Nou mesos de barrica de roure de gra fi i la resta en ampolla.

EMBOTELLAT: El 17 de juliol de 2010 Ampolla bordelesa “antique” de 75 cl, i tap de suro natural extra.

NOTA DE TAST:

Color violeta fosc amb tocs vermells i roses fúcsies, amb elegants ribets granatosos. De capa mitjana-alta.

El seu aroma es intens, hi sobresurten les fruites barrejades amb tocs de fusta, embolcallats de perfums balsàmics.

En boca és carnós i gras, amb un bon cos, ens reapareix la fruita, principalment la pruna i la mora, amb tanins potents i equilibrats. Els seu pas per l’ampolla fa que guanyi en suavitat, sens dubte aconseguida per la garnatxa que porta el cupatge.

Final amb sensacions minerals, deixant un reragust persistent i agradable.

 

Contacteu amb

Mas Pòlit

Raval de la Font, 1

17781 - Vilamaniscle

Tel. + 34 636 48 24 72


celler@maspolit.com


www.maspolit.com


Coordenades GPS

42º 23' 57.85" N

3º 2' 45.73" E

12/2/2012

Mas Pòlit nou soci del Cervim de Viticultura de Muntanya

El CERVIM -Centre d'Investigació, Estudi, Salvaguarda, Coordinació i Valorització de la Viticultura de Muntanya- és un organisme internacional fundat específicament per la valorar i salvaguardar la viticultura heroica, viticultura de muntanya i en forta pendent.


El CERVIM, Centre de Recerca, Estudi, Salvaguarda, Coordinació i Avaluació per a la Viticultura de Muntanya, és una organització internacional creada amb la missió específica de promoure i salvaguardar la viticultura heroica. El CERVIM és una organització internacional creada el 1987 sota els auspicis de "l'OIV, de l'Oficina Internacional de la Vigne et du Vin, ara l'Organització Internacional de la Vinya i del Vi.

www.cervim.it


Per a això, el Comitè Científic ha definit la identitat de la vitivinicultura representada:

  1. pendent del terreny per sobre de 30%;

  2. alçada de la vinya per sobre de 500 metres s.n.mar ;

  3. sistemes de terrasses de vinyes i en costers;

  4. viticultura en clos o d’illes petites.

Les característiques comunes associades amb les àrees CERVIM i que són la columna vertebral del reconeixement de la "viticultura heroica" són les següents:

  1. condicions orogràfiques que creen obstacles a la mecanització;

  2. vinyes de les reduïdes dimensions, no sempre en trossos contigus i en molts casos amb presència de terrasses ;

  3. les condicions climàtiques no són sempre òptimes (per exemple, les necessitats d'aigua)

  4. varietats de raïm i producció de vi fora dels models mundials d’alt rendiment econòmic (productes de nínxol)

  5. vinyes situades en zones geogràfiques amb alt valor paisatgístic i turístic ;


L'activitat de CERVIM s'estén a la viticultura a les petites illes que es caracteritzen per problemes estructurals (per exemple, la salinitat, la manca de mecanització), i pel caràcter real i permanent dels aïllats i s'insereix en un context estructural i socioeconòmicament desavantatjós en termes de rendibilitat companyia.

Les regions adherides al CERVIM

Aquesta viticultura “heroica” representa menys del cinc per cent de la superfície total de vinya d'Europa, però té importants implicacions sobre l'economia, la societat, el medi ambient i la cultura de moltes regions i nacions.


Al CERVIM s'hi associen les regions que tenen al seu territori, una viticultura de muntanya, o en condicions similars, com la Vall d'Aosta, Llombardia, Piemont, Ligúria, Sicília, província autònoma de Bolzano, la província autònoma de Trento, al cantó de Valais, a Suïssa , Galícia, a Espanya, el Duero a Portugal, Renània-Palatinat a Alemanya.


També ens adherim als organismes regionals que representen els Abruços a Itàlia, Estíria i Wachau a Àustria, a Banyuls Cotlliure i Rhône-Alpes a França, Suïssa i els Apalatxes, Ticino 'Estat de Carolina del Nord per als Estats Units.

El CERVIM té la seva seu a la Vall d'Aosta, regió alpina situada al cor d'Europa.


www.cervim.it 

Mas Pòlit

Terra i Celler


Petit celler recuperat en una antiga masia de Vilamaniscle, especialitzat en la producció de vi de qualitat en quantitats reduïdes.


Ha en propietat: 8

Varietats de raïm: Lledoner negre, Sirà i Cabernet Sauvignon

Tipus de vi: negre

Marques: Mas Pòlit Negre i Clos d’IllaMas pòlit

Clot D’ Illa 2009


Ha sortit al mercat la nova anyada del CLOT D’ILLA 2009, vi negre amb un 75% de Sirà i 25% Lledoner negre.

Entre les vessants de llicorella de la propietat, el Mas PÒLIT ha triat plantar les vinyes de Sirà en petites valls on el cep pot estar una mica més arrecerat de la tramuntana, de forma que el vent no perjudiqui massa els seus sarments llargs i rastres. Al ser una varietat vigorosa, amb molta fusta, les tòries es tomben i per tant la sujecció ha de ser de dos nivells amb doble filferro i emparrat alt.

Alhora el terreny més profund conserva una mica millor d’humitat i evita l’excés d’estrès hídric que li donaria la muntanya de l’Albera.

Quan el Sirà creix en aquests climes càlids i assolellats, les seves característiques pròpies es potencien encara més. En el seu cultiu es teextrema cura de les feines del desfullat i aclarit de raïms per tal d’obtenir uns rendiments baixos de 3.000 kg /ha.

D’aquesta forma, controlant adequadament els rendiments i la relació fruit/superfície foliar, el Sirà ens proporciona vins de gran qualitat.

En el celler es realitza la vinificació    amb    temperatura controlada a 25 oC i maceració llarga preservant la concentració dels aromes. El nostre celler es caracteritza    per    aplicar    la tecnologia enològica respectant el potencial qualitatiu de les propietats específiques de la varietat, buscant un vi d’una alta qualitat, personalitat i elegància.

Després d’una estada en barrica de roure s’aconsegueix un vi sumptuós i vigorós de textura sedosa, amb gran quantitat de tanins i matèria colorant.

Per elaborar aquest vi, el nostre Sirà s’acompanya d’una mica de Lledoner negre procedent de les vinyes de vessants de muntanya amb sol de llicorella. L’adició de lledoner hi dona un toc de vellositat alhora que hi aporta cos i volum.

El celler del Mas PÒLIT ha anomenat a aquest cupatge CLOT D’ILLA, prenent l’antic nom del paratge on es conrea aquesta vinya de Sirà.

Resulta un vi amb expressivitat i amplitud aromàtica; el seu caràcter natural és sòlid i per axó adquireix més personalitat a mesura que envelleix però també conté caràcters de lleugeresa i frescor que li obren horitzons inesperats.

Degut a la poca quantitat de producció la nostra oferta es molt limitada (1250 ampolles). En aquestes circumstancies estem parlant d’un vi d’autor, alhora que ens agradaria poder compartir el plaer que proporciona degustar un Sirà de les muntanyes de l’Emporda


Mas pòlit

Clot d’Illa  2009


DESCRIPCIÓ

ANYADA: L’hivern ha tingut temperatures fresques amb tramuntana irregular; durant la primavera les pluges han estat constants i l'estiu ha estat moderadament sec amb contrast tèrmic entre el dia i la nit.

VEREMA:

El raïm ha estat seleccionat a la vinya i collit manualment, en caixes.

CRIANÇA:

Nou mesos de barrica de roure nova de gra fi i la resta en ampolla.

EMBOTELLAT:

El 18 de juliol de 2010 Ampolla bordelesa, de color “antique” de 75 cl, i tap de suro natural extra.

NOTA DE TAST:

De color violeta rubí molt net i brillant. En nas hi destaquen fruites com la figa seca o les baies vermelles de bosc. però també hi surten algunes aromes provinents de la barrica. En boca és lleuger fàcil de beure amb notes de caramel de maduixa i altres fruites que els hi trobem en més intensitat que en el nas. Es un vi per gaudir-ne ara, d’aquesta manera apreciem tota la fruita de la seva joventut

Mas PÒLIT, 2-12-2010


 
V Cellers i 
Enoturisme
a l’Empordà
► ►http://www.paisdevins.com/ENOTURISME_CATALUNYA/CELLERS_EMPORDA_ENOTURISME.html
PORTADA../PAISDEVINS/PORTADA.html
NOUS VINS../ELS-MILLORS-VINS-CAVES-ESCUMOSOS-I-LICORS/SELECCIO_NOUS_VINS.html
ENOTURISME../PAISDEVINS/ENOTURISME.html
AGENDAGOURMEThttp://gourmetcatalunya.com/GOURMETCATALUNYA/AGENDA.html
FIRES DE VINS../PAISDEVINS/FIRA-DEL-VI-FESTES-DEL-VI.html
ENO-AGENDA../PAISDEVINS/AGENDA_ENO_GASTRONOMICA.html
CERCA CELLERS../PAISDEVINS/CERCA_CELLERS.html
PREMIS../PAISDEVINS/PREMIS-VINS-DE-CATALUNYA.html
FORMACIÓ-TAST../PAISDEVINS/FORMACIO_TAST.html
RESTAURANTShttp://gourmetcatalunya.com/GOURMETCATALUNYA/RESTAURANTS.html