#cellers a l’empordà amb celler castell de biart

temps de verema a l’alt empordà : collita de raïm, tast de most, dinar entre vinyes, havaneres...i encara més, a masarac

 
 

Castell de Biart

Vinyes a les Alberes


Segons documentació que es conserva i que s'ha pogut recopilar de l'època , el castell de Biart era una enorme fortalesa de l'època;

Pere Biart; la seva esposa, Maria, i el seu fill, Gasto V, van viure en aquest indret; és d'aquí, doncs, que ve el nom de “CASTELL DE BIART”.

Va ser destruït per les invasions napoleòniques i va quedar pràcticament en ruïnes, i va ser durant dècades camp de pastura. Més endavant s'hi va plantar vinyar, ja que era una zona adequada per a aquest tipus de cultiu.

En l'actualitat s'està reconstruint la fortalesa i s'intenta que les seves muralles, la seva església, la presó, la gran plaça d'armes amb el seu canó de defensa, les torres de defensa, la biblioteca, l'Ajuntament o Consell, els seus cellers subterranis, etc. tornin a tenir l'esplendor que tenien inicialment, perquè així tot plegat pugui conformar un gran conjunt monumental que servirà de visita obligada en la gran ruta del vi de l'Empordà


La Terra

 

Característiques edafoclimàtiques.

 
Els sòls són lleugers, de bona permeabilitat i de PH neutroàcid. L'element climatològic més característic és la tramuntana, que no sols asseca els cultius, sinó que resulta terrible per la seva força, ja que és capaç de destruir plantes i sembrats.
Els hiverns són suaus amb escasses gelades i els estius, calorosos, suavitzats per la brisa marina. La primavera és curta i amb alteracions brusques de temperatura. La tardor és plàcida i llarga, amb temperatures suaus.
La pluviometria mitjana de la comarca de l'Empordà és de 681 mm a l'any.Castell de Biart

Xarel·lo de Biart 2011


Xarel·lo de Biart


Nota de tast:

Color de palla amb tonalitats verdes. D'aromes fines i intenses de fruita tropical i aranja. En boca és de pas agradable i fresc, amb aspectes de fruita molt varietal. Conserva un bon equilibri entre l'acidesa i la seva personalitat en boca.


Coupatge: Xarel·lo


Envàs: 75 Cl. 

 

Contacteu amb

Castell de Biart


Castell de Biart / Masarac

Ctra. de Vilarnadal a Peralada, km 1,8

17763 - Masarac

Tel. + 34 972 55 63 15


euromercat@grupescudero.com


www.castelldebiart.com


Coordenades GPS

42º 19' 47.72" N

2º 58' 9.97" EEnoturisme a l’Empordà


Visites

Horari: de 9 a 13 h i de 15 a 18 h

Durada: per convenir

Capacitat: de 10 a 60 persones

Contacte: 629 33 46 06 (Eduardo Tetilla)

Idiomes: català i castellà

Preu: per consultar (tast de vins inclòs)

Altres serveis: capella, sala de reunions, zona de degustació i bar.


Celler de vins i caves de qualitat de producció limitada, situat en un castell enmig de plantacions de vinyes. Disposa de capella, sala de reunions, zona de degustació i bar.

 

Castell de Biart

Terra i Celler


Ha en propietat: 32

Varietats de raïm: Macabeu, Xarel·lo, Sauvignon Blanc, Carinyena, Ull de Llebre, Cabernet Sauvignon, Merlot i Sirà

Tipus de vi: blanc, rosat, negre i dolç

Marques: Castell de Biart


Castell de Biart

Les arrels del celler Castell de Biart s'han de buscar en la decidida iniciativa d'un grup de gent que estima l'Empordà fins al punt d'implicar-se fermament en la continuïtat d'una tradició sectorial, la vitivinícola, arrelada a la comarcaCastell de Biart confia en la innovació des del respecte a la tradició, per aconseguir una qualitat òptima. El resultat de tanta atenció conflueix en uns vins blancs i negres i també en un cava reserva, de producció limitada, que arriben al consumidor en condicions excel·lents per ser degustats.

 

Tres importants eixos marquen des del seu naixement la filosofia imperant en el celler Castell de Biart: una aposta cap a la innovació, amb respecte, però, a la més arrelada tradició vitivinícola empordanesa; un seguiment del cultiu basat en la conservació, però sense oblidar l'experimentació amb noves varietats que puguin potenciar qualitativament els resultats de les composicions, i, finalment, la ferma voluntat d'acollir-se a les directrius marcades per la DO Empordà-Costa Brava, segell indiscutible que garanteix els atributs requerits en el producte.

Els vins Castell de Biart són el resultat de la confluència del rigor i l'afecte abocats en la consecució d'un noble producte.Característiques particulars de Castell de Biart.

 
Els terrenys estan localitzats en el pla de Biart, sobre un sòl terrós i argilós amb graves i un subsòl d'al·luvions quaternaris del riu Llobregat.

Superficie total: 70 ha

Superficie cultivada: 43,47 ha

 
PORTADA../PAISDEVINS/PORTADA.html
NOUS VINS../ELS-MILLORS-VINS-CAVES-ESCUMOSOS-I-LICORS/SELECCIO_NOUS_VINS.html
ENOTURISME../PAISDEVINS/ENOTURISME.html
AGENDAGOURMEThttp://gourmetcatalunya.com/GOURMETCATALUNYA/AGENDA.html
FIRES DE VINS../PAISDEVINS/FIRA-DEL-VI-FESTES-DEL-VI.html
ENO-AGENDA../PAISDEVINS/AGENDA_ENO_GASTRONOMICA.html
CERCA CELLERS../PAISDEVINS/CERCA_CELLERS.html
PREMIS../PAISDEVINS/PREMIS-VINS-DE-CATALUNYA.html
FORMACIÓ-TAST../PAISDEVINS/FORMACIO_TAST.html
RESTAURANTShttp://gourmetcatalunya.com/GOURMETCATALUNYA/RESTAURANTS.html