#cellers a l’empordà - av bodeguers

temps de verema a l’alt empordà : collita de raïm, tast de most, dinar entre vinyes, havaneres...i encara més, a capmany

 
 

AV Bodeguers

Vinyes a les AlberesEl celler disposa en propietat de vinyes situades en terreny pissarrós, molt pobre en matèria orgànicai de baixa producció. El resultat són uns vins estructurats, d’elevada concentració aromàtica i tast agradable, típic d’aquest tipus de sòl.


L’any 2002, la família Alcàcer-Vilarmau van decidir desenvolupar el projecte de construcció d’una bodega de vins a la DO Empordà: neix AV Bodeguers.

Els inicis van portar a replantar les 5 ha adquirides en un principi a propietaris de la zona, a causa de la baixa producció i la qualitat del raïm que generaven. Es va decidir replantar-ho amb els millors clons de les varietats Merlot, Syrah i Garnatxa Negra. Es van escollir cuidadosament varietats ben adaptades a la zona, així com clons poc productius. L’any 2008, AV Bodeguers ja disposava de 10.000 ceps que produeixen 12.000 Kg, situant la Producción en menys de 2.400 Kg/ha.

Així mateix, es va instal·lar l’emparrat a tota la finca, el qual possibilita la maximització de la qualitat del raïm donada la seva major insolació i un desenvolupament més saludable de la planta. També es duu a terme la poda en verd per tal de regular la càrrega dels ceps. La verema es realitza manualment utilitzant caixes de 20Kg, recol·lectant minuciosament cada fila, per tal de controlar la temperatura del raïm un cop collit i evitar que comenci la fermentació fora del celler.


AV Bodeguers

Suneus 2011


Suneus Blanc 2011

BLANC AMB TIPICITAT

Garnatxa Blanca (100%). Raïm seleccionat. Producció al 2011 de 800 ampolles.

Procés d’elaboració. Elaboració en dipòsits d’inox de 1.500 a 2.000 kg (microvinificacions). Selecció de llevats i temperatura de fermentació.

Criança en mares. 2 mesos de criança sobre les mares. Repòs en botella 3-6 mesos.

Nota de tast. Color groc verdós. Untuós a la copa. Nas afruitat i fresc, amb records de fruita blanca (meló i pera), flors blanques, almibar i amb un fons d’herbes aromàtiques (romaní, farigola i fonoll). Aromes de cremes i fumats. En boca es presenta fresc, llaminer, ampli, equilibrat i persistent amb expressió varietal.

 

 

Contacteu amb

AV Bodeguers


AV Bodeguers / Vilamaniscle

Baldiri, s/n

17781 - Vilamaniscle

Tel. + 34 676 23 11 99


info@avbodeguers.com


www.nereusonline.com


Coordenades GPS

42º 22' 33.50" N

3º 4' 1.52" EEnoturisme a l’Empordà


Visites

Horari: cal concertar visita

Durada: 1 h i 30 min

Capacitat: de 6 a 15 persones

Contacte: 676 23 11 99 (Carles Alcàcer)

Idiomes: català i castellà

Preu: 6 € (tast de vins inclòs).


Enoturisme

Des de Vilamaniscle, Alt Empordà, us volem proposar un viatge, a través dels nostres vins, per aquest territori ple d’intensitat històrica, cultura i paisatge. Vins profundament mediterranis amb una marcada personalitat de la terra, l’Albera i la licorella, i amb la singularitat de la Tramuntana, que ens agita els ceps dia rere dia.

Us ve de gust un cap de setmana especial?

Voleu regalar una experiència d’allò més saborosa?

Sou una empresa i esteu organitzant activitats d’incentius per als vostres treballadors?

Caminarem entre ceps, sentirem la textura de la terra, ens endinsarem al nostre celler, modern i intimista i us n’explicarem els secrets més ben guardats, viureu el procés d’elaboració del vi i gaudireu d’un tast únic.

  1. Durada aproximada de la visita: 1h 30 min

  2. Preu: 10 euros per persona

*Per compres superiors a 20 euros, la visita és gratuïta

Poseu-vos en contacte amb nosaltres i us dissenyarem personalment la vostra visita!

 

AV Bodeguers

Terra i CellerHa en propietat: 4,7

Varietats de raïm: Lledoner negre, Merlot i Sirà

Tipus de vi: negre

Marques: Nereus, SuneusEl celler és un edifici arquitectònicament integrat a la ciutat de Vilamaniscle. Es compon d’una zona destinada per a l’elaboració del vi, una altra zona d’embotellament i una àrea d’envelliment i emmagatzematge, així com un laboratori. Les instal · lacions de fermentació són modernes, fetes d’acer inoxidable i equipades amb sistemes de refrigeració. A més d’això, el procés de premsat es realitza amb una premsa pneumàtica.


AV Bodeguers va iniciar les seves activitats el 2002. La primera producció va arribar el 2007 i les 3.000 ampolles del nostre primer vi van ser llançades i venudes anticipadament. En la verema del 2008, es van produir 8.000 ampolles gràcies a l’èxit del nostre celler. En la verema del 2009, es van produir al voltant de 9.000 ampolles. La nostra capacitat de producció és, avui dia, al voltant de 14.000 ampolles l’any, les quals es reparteixen entre Catalunya, Espanya i territori internacional.

Actualment es comercialitzen dues línies de vins: Nereus (vi negre envellit) i Suneus (vi blanc i negre jove).


L’entorn

Ubicada al cor del massís de l’Albera, AV Bodeguers proposa vins moderns amb records del terreny on neix la matèria primera amb la qual s’elaboren. El celler està localitzada al municipi de Vilamaniscle, a menys de 10 km de Llançà i amb fabuloses vistes al Golf de Roses.

Les vinyes, dividides en tres finques, que en conjunt no superen les 5 hectàrees (ha), i separades per menys de 200 m cadascuna, es troben entre els municipis de Vilamaniscle i Rabós d’Empordà, dins el massís de l’Albera. Aquest nucli muntanyós està caracteritzat per ser una formació geològica molt propera al Mediterrani amb sòls rics en pissarra. El raïm que s’obté està fortament caracteritzat pels quatre elements de la naturalesa: foc, aigua, aire i terra.

 
V Cellers i 
Enoturisme
a l’Empordà
► ►http://www.paisdevins.com/ENOTURISME_CATALUNYA/CELLERS_EMPORDA_ENOTURISME.html
PORTADA../PAISDEVINS/PORTADA.html
NOUS VINS../ELS-MILLORS-VINS-CAVES-ESCUMOSOS-I-LICORS/SELECCIO_NOUS_VINS.html
ENOTURISME../PAISDEVINS/ENOTURISME.html
AGENDAGOURMEThttp://gourmetcatalunya.com/GOURMETCATALUNYA/AGENDA.html
FIRES DE VINS../PAISDEVINS/FIRA-DEL-VI-FESTES-DEL-VI.html
ENO-AGENDA../PAISDEVINS/AGENDA_ENO_GASTRONOMICA.html
CERCA CELLERS../PAISDEVINS/CERCA_CELLERS.html
PREMIS../PAISDEVINS/PREMIS-VINS-DE-CATALUNYA.html
FORMACIÓ-TAST../PAISDEVINS/FORMACIO_TAST.html
RESTAURANTShttp://gourmetcatalunya.com/GOURMETCATALUNYA/RESTAURANTS.html