PAÍSDEVINS  ❖ VINS DE CATALUNYA ❦ DO CATALUNYA, ❦    PAÍSDEVINS  ❖ VINS DE CATALUNYA ❦ DO COSTERS DEL SEGRE ❦ L’OLIVERA ❦ AGALIU ❦ BLANC DE SERÉ ❦ BLANC DE MAGERS ❦ MISSENYORA ❦ EIXADERS ❦ VALLISBONA 89 ❦ RASIM ❦ L’OLIVERA ESCUMOSOS ❦ DO COSTERS DEL SEGRE ❦ L’OLIVERA ❦ AGALIU ❦ BLANC DE SERÉ ❦ BLANC DE MAGERS ❦ MISSENYORA ❦ EIXADERS ❦ VALLISBONA 89 ❦ RASIM ❦ L’OLIVERA ESCUMOSOS ❦ DO COSTERS DEL SEGRE ❦ L’OLIVERA ❦ AGALIU ❦ BLANC DE SERÉ ❦ BLANC DE MAGERS ❦ MISSENYORA ❦ EIXADERS ❦ VALLISBONA 89 ❦ RASIM ❦ L’OLIVERA ESCUMOSOS ❦ DO COSTERS DEL SEGRE ❦ L’OLIVERA ❦ AGALIU ❦ BLANC DE SERÉ ❦ BLANC DE MAGERS ❦ MISSENYORA ❦ EIXADERS ❦ VALLISBONA 89 ❦ RASIM ❦ L’OLIVERA ESCUMOSOS ❦ PAÍSDEVINS  ❖ PAÍSDEVINS  ❖ VINS DE CATALUNYA ❦ DO COSTERS DEL SEGRE ❦ DO COSTERS DEL SEGRE ❦ L’OLIVERA ❦ AGALIU ❦ BLANC DE SERÉ ❦ BLANC DE MAGERS ❦ MISSENYORA ❦ EIXADERS ❦ VALLISBONA 89 ❦ RASIM ❦ L’OLIVERA ESCUMOSOS ❦ DO COSTERS DEL SEGRE ❦ L’OLIVERA ❦ AGALIU ❦ BLANC DE SERÉ ❦ BLANC DE MAGERS ❦ MISSENYORA ❦ EIXADERS ❦ VALLISBONA 89 ❦ RASIM ❦ L’OLIVERA ESCUMOSOS ❦ DO COSTERS DEL SEGRE ❦ L’OLIVERA ❦ AGALIU ❦ BLANC DE SERÉ ❦ BLANC DE MAGERS ❦ MISSENYORA ❦ EIXADERS ❦ VALLISBONA 89 ❦ RASIM ❦ L’OLIVERA ESCUMOSOS ❦ DO COSTERS DEL SEGRE ❦ L’OLIVERA ❦ AGALIU ❦ BLANC DE SERÉ ❦ BLANC DE MAGERS ❦ MISSENYORA ❦ EIXADERS ❦ VALLISBONA 89 ❦ RASIM ❦ L’OLIVERA ESCUMOSOS ❦ DO COSTERS DEL SEGRE ❦ L’OLIVERA ❦ AGALIU ❦ BLANC DE SERÉ ❦ BLANC DE MAGERS ❦ MISSENYORA ❦ EIXADERS ❦ VALLISBONA 89 ❦ RASIM ❦ L’OLIVERA ESCUMOSOS ❦   DO COSTERS DEL SEGRE ❦ VINS DE CATALUNYA, L’OLIVERA, VINYES I CELLERS, TERRA I GENT ❦ PAÍSDEVINS  ❖

PAÍSDEVINS

l’olivera cooperativa / vallbona de les monges

 
 

Vins i olis

amb ànima social

A L'Olivera cultivem vinyes i oliveres i elaborem vins i olis cercant d'expressar d'allà on vénen, un origen: una terra i una gent que ho interpreta al darrere.

Som una cooperativa d'integració social, que incorpora persones amb dificultats que participen activament en tot el procés. I estem convençuts que el treball és una experiència vital i emocional.

Vam començar aquesta aventura l'any 1974 a Vallbona de les Monges, a la Catalunya d'interior.

El resultat d'aquesta feina és un ventall de vins i olis diferents que us convidem a descobrir
Vallbona de les Monges: identitat mediterrània

A Vallbona la història està marcada per la presència del monestir cistercenc femení més antic de Catalunya. L'orde del Cister fou fundat a la Borgonya i es dedicà a combinar l'activitat espiritual segons la regla de Sant Benet amb el desenvolupament en l'àmbit de l'agricultura i l'organització del territori.

Vallbona és lloc de carenes i valls petites on s'intueix l'acció erosiva de l'aigua, que ha deixat la seva empremta i n'ha modelat el paisatge. És terra de sòls de fondo i costers sostinguts per marges de pedra seca que, junt a les nombroses cabanes, ens parlen d'un passat més habitat i productiu. Aquests murs constitueixen un element fonamental en la conservació de la fertilitat dels sòls i l'eficiència en l'aprofitament de l'aigua, i la saviesa i feina intensa acumulada per les generacions ens permet gaudir d'un paisatge digne d'admiració, avui en dia en seriós perill.

El clima és mediterrani continental, d'interior, amb nits que refresca la marinada i amb poca pluviometria (vora els 350 mm anuals). L'altura (450-700 m) permet maduracions suaus i llargues i ja és limitant per a alguns conreus. La vegetació natural és mediterrània i s'estén pels marges, les carenes i els camps abandonats.


Aprenem a interpretar aquesta terra

L'entorn de Vallbona ens ha convidat des del principi al repte següent: arribar a fer productes de la nostra herència agrària (com el vi i l'oli) que fossin reflex de la seva terra i les seves formes, del clima, de les varietats conreades.

Treballem respectant els cicles de la natura i aplicant els criteris de l'agricultura ecològica. Les nostres finques estan certificades (estem en procés de conversió).

Mantenim el treball manual sobre la vinya (formant-la, podant-la, orientant-ne la vegetació i veremant-la) i les oliveres (esporgant i collint). Etiquetem a mà i numerem una a una les ampolles de vi i d'oli. Un treball manual i a escala humana que ens estructura i permet que aquelles persones amb dificultats que formen la cooperativa trobin un espai al seu ritme que, sense forçar-les, els exigeixi i ajudi a superar-se.

 

Contacteu amb

L’OLIVERA


L’Olivera Cooperativa és una cooperativa d’integració social que des de l’any 1974 treballa la terra i elabora vins i olis a Vallbona de les Monges.

Si voleu venir a visitar-nos, envieu-nos un correu amb les vostres dades i un telèfon mòbil de contacte a
visites@olivera.org

Gràcies!

Els nostres horaris de visita:
De dilluns a divendres, de 9:00 a 13:00 i de 16:00 a 18:00.
Dissabte, d'11:00 a 14:00 i de 15:30 a 18:30.
Diumenge, d'11:00 a 14:00.

www.olivera.org

l’olivera

primer vi ecològic

L’arribada del mes de Març ha suposat per aquest celler de Costers del Segre la sortida al mercat de la primera anyada de vi certificat procedent de l’agricultura ecològica. Es tracta del Blanc de Serè 2011, elaborat amb les varietats de raïm Macabeu, Parellada i Chardonnay de les vinyes que conrea L’Olivera a les seves finques de Vallbona de les Monges.

El Blanc de Serè ja va ser el primer vi que va llençar al mercat aquest celler l’any 1990. Després de 22 anys, torna a fer-ho, aquesta vegada amb una certificació addicional de qualitat: certificar que els processos seguits tant a la vinya com al celler respecten els criteris que determina la normativa del Consell Català de Producció Agrària Ecològica. Apostar per aquesta manera de produir és una conseqüència de la sensibilitat envers el medi ambient i la salut dels productors i consumidors que L’Olivera considera fonamentals i que lliga amb la pròpia filosofia d’empresa.

Properament, s’aniran afegint al Blanc de Serè altres vins que també en l’anyada de 2011 s’han elaborat seguint aquests criteris de producció ecològica certificada.

+ informació

L’Olivera Cooperativa és una cooperativa d’integració social que des de l’any 1974 treballa la terra i elabora vins i olis a Vallbona de les Monges. www.olivera.org 

L’OLIVERA

premis de cine

El documental “Terra d’Oportunitats”, dirigit per Roger Roca i basat en l’experiència del celler L’Olivera, de la Denominació d’Origen Catalunya obté el gran premi Oenovideo 2012, dins el Festival Internacional de Films sobre la Vinya i el Vi Oenovideo, celebrat a la localitat vitivinícola suïssa d’Aigle.

El documental de 60 minuts parteix de l’experiència de L’Olivera, s’obre a l’espectador la vida quotidiana d’aquesta cooperativa així com diferents reflexions sobre el món rural, el territori i la vida als pobles petits. El festival Oenovideo és el més antic dels que es celebren al voltant de la producció audiovisual entorn la vinya i el vi, i entre el seu jurat compta amb professors, viticultors, enòlegs o membres de l’escena francesa, com l’actor Claude Brasseur.

Felicitacions per guardó!


L’Olivera Online i ..a casa

LA GRAN NOVETAT L'OLIVERA ONLINE SHOP

*directament a casa teva*


Ja pots comprar online tots els vins i olis de L'Olivera Cooperativa! 

Publicarem periòdicament ofertes, promocions i novetats


www.olivera.org/botiga


NO T'HO PERDIS!


Exemple d'oferta del mes

Gaudeix de 3 ampolles de Blanc de Serè 2010 i 3 de Blanc de Marges 2009 a un preu de promoció!

* * *

Vine a visitar-nos

reserves << visites@olivera.org >>


23/04/2012

Terra d’Oportunitats

Terra d’Oportunitats” és un documental de 60 minuts dirigit per Roger Roca i coproduït per Televisió de Catalunya i la productora Séptimo Elemento. Partint de l’experiència de L’Olivera, s’obre a l’espectador la vida quotidiana d’aquesta cooperativa així com diferents reflexions sobre el món rural, el territori, la vida als pobles petits, etc.

En paraules dels creadors:
“Gràcies a una cooperativa social que elabora vins i olis a Vallbona de les Monges (Urgell) descobrim noves maneres de viure i comprenem les feines del medi rural. Els projectes ecològics sostenibles i compromesos amb el territori dibuixen un nou mapa de futur.”

Emissions previstes, Canal 33, programa “El Documental”
Divendres 20 d'abril a les 00:10
Dijous 26 d'abril a les 17:15

També estarà disponible a l’enllaç següent:

http://www.tv3.cat/eldocumental/videos

El trailer ja es pot veure en YouTube

L’Olivera Cooperativa és una cooperativa d’integració social que des de l’any 1974 treballa la terra i elabora vins i olis de qualitat a Vallbona de les Monges.
www.olivera.org

PORTADA../PAISDEVINS/PORTADA.html
NOUS VINS../ELS-MILLORS-VINS-CAVES-ESCUMOSOS-I-LICORS/SELECCIO_NOUS_VINS.html
ENOTURISME../PAISDEVINS/ENOTURISME.html
AGENDAGOURMEThttp://gourmetcatalunya.com/GOURMETCATALUNYA/AGENDA.html
FIRES DE VINS../PAISDEVINS/FIRA-DEL-VI-FESTES-DEL-VI.html
ENO-AGENDA../PAISDEVINS/AGENDA_ENO_GASTRONOMICA.html
CERCA CELLERS../PAISDEVINS/CERCA_CELLERS.html
PREMIS../PAISDEVINS/PREMIS-VINS-DE-CATALUNYA.html
FORMACIÓ-TAST../PAISDEVINS/FORMACIO_TAST.html
RESTAURANTShttp://gourmetcatalunya.com/GOURMETCATALUNYA/RESTAURANTS.html