cérvoles celler - cellers do costers del segre

millors cellers catalans - cérvoles celler, subzona garrigues de costers del segre

 
 

Els Inicis de Cérvoles


En la vessant nord del Montsant i, dominat per la Serra de la Llena, es troba La Pobla de Cérvoles, municipi integrat administrativament en la comarca de les Garrigues i en la Denominació d'Origen Costers del Segre.

Es tracta d'una comarca de complexa orografia en la qual se succeeixen gran quantitat de turons i tàlvegs en direcció nord, la qual va pujant cap al sud per a acabar en la Serra de La Llena. Aquesta, marca la frontera entre Lleida i Tarragona, alhora que separa la DO Penedès , comarca del Priorat i de La Conca de Barberà.


Terra i Vinyes de Cérvoles

Cérvoles Celler és una finca de 102 hectàrees, amb 32 hectàrees de vinyes de les varietats cabernet sauvignon, ull de llebre, merlot, garnatxa, chardonnay i macabeu, plantades principalment entre els anys 1960 i 1989, distribuïdes en 10 diferents parcel·les. Aquestes posseeixen diferents vessants i insolacions que atalaia sobre tota l'àrea, gaudint d'una climatologia molt suau a pesar de la duresa de la zona.

Situades entre 700 i 750 m. d'altitud disposen d'una mitjana de 450 mm. de pluges anuals, quantitat adequada per a la viticultura de qualitat. La textura dels sòls és franca (franco-llimosa, franco-argilosa) amb diferents nivells de graves. La permeabilitat d'aquestes graves subterrànies permet un bon drenatge, així com les argiles proporcionen humitat considerable, formant en conjunt un bon equilibri hídric.

Després de la fundació de l'empresa Cérvoles Celler, s'inicia una àmplia reconducció de l es vinyes amb l'objectiu d'incrementar la superfície foliar per quilo de raïm alhora que es millora la metodologia de vinificació per a aconseguir la millor qualitat dels vins.

La gran personalitat que transfereix el microclima als vins i la gran qualitat dels mateixos, va ser la principal raó per a decidir aportar els mitjans i els coneixements necessaris per a transformar una empresa i unes vinyes en una marca d'alta qualitat en el mercat internacional.

Fruit de les característiques de les vinyes i de la zona en la qual s'assenten, gaudim d'alts graus d'alcohol, extracte, color, i com més important, una pronunciada i comuna personalitat en totes les varietats conreades.

Aquestes virtuts ens permeten jugar entre límits per a anar descobrint, any rere any, tot el potencial de qualitat del que disposen els nostres raïms. 

Contacteu amb

Cérvoles Celler

25471 La Pobla de Cérvoles -

Les Garrigues Lleida |
Tel: 973 580 200 | 973 175 101
Fax: 973 718 312
info@cervoles.com

www.cervoles.com
Darreres Distincions pels Vins

de CÉRVOLES CELLER       

  1. CÉRVOLES 2007    90 PARKER,     90 PEÑÍN

  2. CÉRVOLES BLANC 2009    90 PARKER,     94 PEÑÍN,     BRONZE GUIDE    SOMMELIER WINE AWARDS 2011 (UK)

  3. CÉRVOLES ESTRATS 2006    90+ PARKER

  4. COLORS 2009    88 PARKER


Actualment els vins de Cérvoles formen part del selecte grup Grandes Pagos de España, associació de finques vitivinícoles de tota Espanya que defensen i propaguen la cultura del Vi de Terrer, produït en un terrer específic i que reflecteix la personalitat inconfusible del seu sòl, el seu subsòl i el seu clima. Un concepte ancestral del vi de qualitat, però només recentment renascut. 

El Celler de Cérvoles


El parc de botes és un dels nostres majors centres d’atenció. S’han destinat grans esforços a aconseguir les fustes i boters adequats. Els diferents matisos que aquest binomi aporta al vi i la conjunció dels vins resultants ens han dut a realitzar criances en botes de 12 diferents boters. Aconseguim, amb això, arribar a conclusions de quines són les fustes que ens aporten els matisos i caràcters que pretenem per a un bon equilibri i una adequada complexitat dels vins.


Actualment Cérvoles Celler conta amb 300 botes, principalment noves, encara que també de primer i segon any, aquestes es comprenen d'un 100% de barrica francesa, majoritàriament Allier -encara que està incrementant les barriques de barreja de roure francès de gra fi.

En el Cérvoles Blanc tot el roure utilitzat és Allier; en el Cérvoles la barreja de roures descrits; i per al Cérvoles Estrats, la bota de barreja és de gra fi.


Per a conèixer millor els Vins de Cérvoles, feu clic al capdamunt de tot d’ aquesta columna “Els Vins de Cérvoles” i accedireu a la seva fitxa de tast i elaboració completa.


©paísdevins 
Els Vins de CérvolesELS-VINS-DE-CERVOLES-CELLER-DO-COSTERS-DEL-SEGRE.html
PORTADA../PAISDEVINS/PORTADA.html
NOUS VINS../ELS-MILLORS-VINS-CAVES-ESCUMOSOS-I-LICORS/SELECCIO_NOUS_VINS.html
ENOTURISME../PAISDEVINS/ENOTURISME.html
AGENDAGOURMEThttp://gourmetcatalunya.com/GOURMETCATALUNYA/AGENDA.html
FIRES DE VINS../PAISDEVINS/FIRA-DEL-VI-FESTES-DEL-VI.html
ENO-AGENDA../PAISDEVINS/AGENDA_ENO_GASTRONOMICA.html
CERCA CELLERS../PAISDEVINS/CERCA_CELLERS.html
PREMIS../PAISDEVINS/PREMIS-VINS-DE-CATALUNYA.html
FORMACIÓ-TAST../PAISDEVINS/FORMACIO_TAST.html
RESTAURANTShttp://gourmetcatalunya.com/GOURMETCATALUNYA/RESTAURANTS.html

Els Inicis de Cérvoles Celler

L'any 1997 i després d'una intensa recerca de finques i microclimes idonis per a la implantació de noves vinyes dintre de la Denominació d'Origen Costers del Segre, la família Cusiné, en analitzar les possibilitats i descobrir les grans característiques de les vinyes i els vins de La Pobla de Cérvoles, adquireix l'actual propietat de Cérvoles Celler.