celler castell del remei - cellers do costers del segre

millors cellers catalans - castell del remei celler, subzona urgell de costers del segre

 
 

Castell del Remei, un Celler amb Història

Els orígens de Castell del Remei es remunten al 1780, any del qual es té constància documental de plantació de ceps a la finca.
Inicialment, el vi es venia a granel, començant la comercialització de vi envellit en bota i embotellat, ben avançada la segona meitat del s. XIX. En aquells moments, i aprofitant els devastadors efectes que la fil·loxera va tenir en altres països europeus, s’amplià i reconvertí el petit celler i s’hi començaren a posar en pràctica els mètodes d’elaboració francesos dels vins de criança.

Amb l’ajut d’un enòleg i quatre famílies d’agricultors procedents de Bordeaux, s’inicià l’elaboració i posterior criança dels vins en botes de roure americà. D’aquesta manera, Castell del Remei es convertí en el 1er celler català en introduir al mercat vi amb criança amb marca pròpia i el 1er en tot l’estat espanyol en treballar amb varietats franceses com el Cabernet Sauvignon i el Semillon Blanc.

Ben aviat, els vins de Castell del Remei van obtenir reconeixement, obtenint nombrosos premis en diferents Exposicions Internacionals.

El 1921, s’amplià la capacitat dels cellers i es construí un annex per a l'elaboració de vins blancs. També s’ introduí un modern sistema de vagonetes que, amb rails i plats giratoris, facilitava el descubament dels vins i el premsat de les mares mitjançant premses hidràuliques. Tota la bodega va ser concebuda amb un sistema d’aprovisionament per gravetat.

Després de la replantació de les vinyes afectades per la fil·loxera, s’arriba a configurar una plantació de més de 400 ha., de varietats locals i internacionals. En aquells anys, Castell del Remei es converteix en l’elaboradora de vins de qualitat més gran de tota Catalunya, i els seus caldos són guardonats de nou amb la Medalla d’Or a l’Exposició Universal de Barcelona, l’any 1929.

Ja des de llavors, Castell del Remei mostrà la seva vocació exportadora i s’obrí a l’exterior, aconseguint una important xarxa comercial arreu del món.

A partir del 1950, l’empresa viu un període de poca activitat. No obstant, des de la dècada dels 80, i fent gala a compromisos personals, s’han dut a terme inversions molt importants per fer reviure les vinyes, en equips necessaris per a l'elaboració de vins com dipòsits, premsa pneumàtica, sistemes extensos de refrigeració i filtració, noves bótes i una línia d’ embotellat totalment actualitzada i per consolidar un equip de professionals que vetllin per la qualitat en totes i cadascuna de les fases del procés.

Aquest nou impuls, ha tornat a posicionar Castell del Remei com una de les bodegues de referència en el panorama nacional, amb una gran projecció a nivell internacional.




 

Contacteu amb Castell del Remei


CASTELL DEL REMEI S.L.

Finca Castell del Remei

25333 Castell del Remei

La Noguera- Lleida

Telèfon: 973 580200 / 973 580632

Fax: 973 718312


E-mail: info@castelldelremei.com

www.castelldelremei.com


❖ ❖ ❖ ❖ ❖ ❖ ❖ ❖


CASTELL DEL REMEI                

GOTIM BRU negre 2009   

R. PARKER 90    / SOMMELIER WINE AWARDS 2011 (UK) ARGENT

ODA negre 2007   

R. PARKER 89 /    PEÑÍN 90

ODA BLANC 2009   

R. PARKER 85    / PEÑÍN 91

1780 , negre 2006   

R. PARKER 87    / TANZER 90+


18/04/2012

Presentació del nou vi Sícoris 2009 de Castell del Remei

SÍCORIS neix amb la pretensió de representar la diversitat i especials peculiaritats de les diverses subzones de la Denominació d’Origen Costers del Segre, de les quals Castell del Remei en té una dilatada experiència i profund coneixement.

És un cupatge de cinc varietats, on hi predominen les locals i cadascuna ha estat seleccionada d’una subzona diferent, segons criteris de millor adaptació al terroir i qualitat obtinguda.

Ahir dilluns dia 16 d’abril, a les instal•lacions de Castell del Remei, es va fer la presentació del nou vi SÍCORIS 2009.

L’acte, que va iniciar-se sobre les 14 hores i al que van assistir-hi una vintena de persones, la majoria membres de l'Associació de Sumillers de Lleida, va consistir en la presentació del vi per part de l’equip tècnic del celler i el tast conduit per Jaume Gaspà, President de l'esmentada Associació. Després es va celebrar un dinar al restaurant del Castell del Remei, on els assistents van poder comprovar de primera mà les nombroses possibilitats de maridatge del SÍCORIS i també van poder degustar l’anyada recent estrenada del Colors Blanc. La jornada va finalitzar amb una visita guiada pel celler.

 

El Castell del Remei Avui

El complex de Castell del Remei consta de 400 hectàrees, amb nombrosos edificis i paratges entre els que cal destacar el castell, el santuari del Remei, dedicat a la Verge del mateix nom, el restaurant, obert al públic, l’antic molí d'oli, la farinera, el celler, la destil·leria, els tallers de fabricació de botes, els dos llacs, el salt d’aigua, etc...

Actualment, Castell del Remei gestiona 140 hectàrees de vinya, 70 de les quals són pròpies. La resta són d’agricultors de la zona, als quals se’ls fa l’assessorament i supervisió durant tot l’any.

El celler produeix al voltant de les 800.000 ampolles anuals, que es comercialitzen gairebé de manera equitativa al mercat nacional i estranger.

Els vins de Castell del Remei gaudeixen d’un gran reconeixement, tant a nivell local com internacional, i han rebut nombrosos premis i molt bones crítiques per part de la premsa especialitzada. Això i el nostre afany de superació, ens empenyen a continuar apostant per la qualitat, la recerca constant i el treball en equip.

La Terra

La finca de Castell del Remei està situada a la comarca de La Noguera, a 250 m sobre el nivell del mar. El terra és calcari. No obstant, cal destacar la presència de sòls molt diversos dins la finca, fet que contribueix a l’enorme riquesa de matisos pròpia dels vins de Castell del Remei.

Totes les parcel·les es troben situades en el llit del mar interior que ocupava gran part de la Depressió Central durant l’era cenozoica.

A la part Sud, el terrer es composa de roques detrítiques, molt típiques a Catalunya. Els elements grossos hi són presents i confereixen, en aquesta zona de clima tan àrid, unes condicions sovint de gran estrés hídric, controlable mitjançant regs de suport en anys on són necessaris.

Pel que fa a la part Nord de la finca, cal destacar la presència d’un nivell freàtic a poca profunditat que provoca un estrés als ceps per falta d’oxigen, evitant un excés de vigor en anyades plujoses, i els ajuda a superar els durs estius.

Els Vins de Castell del RemeiCASTELL-DEL-REMEI-ELS-VINS-DO-COSTERS-DEL-SEGRE.html
PORTADA../PAISDEVINS/PORTADA.html
NOUS VINS../ELS-MILLORS-VINS-CAVES-ESCUMOSOS-I-LICORS/SELECCIO_NOUS_VINS.html
ENOTURISME../PAISDEVINS/ENOTURISME.html
AGENDAGOURMEThttp://gourmetcatalunya.com/GOURMETCATALUNYA/AGENDA.html
FIRES DE VINS../PAISDEVINS/FIRA-DEL-VI-FESTES-DEL-VI.html
ENO-AGENDA../PAISDEVINS/AGENDA_ENO_GASTRONOMICA.html
CERCA CELLERS../PAISDEVINS/CERCA_CELLERS.html
PREMIS../PAISDEVINS/PREMIS-VINS-DE-CATALUNYA.html
FORMACIÓ-TAST../PAISDEVINS/FORMACIO_TAST.html
RESTAURANTShttp://gourmetcatalunya.com/GOURMETCATALUNYA/RESTAURANTS.html