castell d’encus - cellers do costers del segre

millors cellers catalans - castell d’encus, subzona pallars de costers del segre

 
 

Història

Castell d’ Encus

L’origen de Castell d'Encus es degut a l’impacte que va tenir el lloc sobre el Raül Bobet l’any 2001 quan cercava terrenys que poguessin minvar els efectes a la vinya del canvi climàtic en l’àrea dels Pirineus Catalans.

L’elevació de la finca (850-1000 metres) , en una àrea de bona exposició solar i vorejada d’una important massa boscosa, juntament amb una vessant històrica que compta amb una ermita i antics trulls de fermentació de raïm picats a la pedra pels monjos hospitalers( s.XII), fan del lloc un entorn privilegiat i màgic.


Vinya

Tenim plantades 23 ha en alta desitat de varietats tals com: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Petit Verdot, Sauvignon Blanc, Riesling, Semillon i Albariño. Els terres són en general franc calcaris i pobres en matèria orgànica, el que permet un bon drenatge i rendiments productius baixos. Aquest fet, juntament amb la climatologia continental de la zona, amb un alt contrast tèrmic entre el dia i la nit, permet obtenir vins d’alta qualitat.

Degut al nostre convenciment pel que fa al respecte del medi ambient no emprem cap herbicida, insecticida, ni fungicida, a excepció dels permesos en l’agricultura orgànica.


El celler ha estat el primer en utilitzar en tots els seus processos la transferència calor fred de l’energia geotèrmica en un esforç per minvar la despesa energètica i per tant l’impacte mediambiental.

El celler també ha estat dissenyat a fi de que funcioni per gravetat en tots els seus processos, i compta amb la tecnologia enològica més avançada.
 

© CASTELLD’ENCUS / GOURMETCATALUNYA&PAISDEVINS

Contacteu amb

Castell d’ Encus


Castell d’ Encus

Ctra de Tremp a Santa Engràcia, km. 5

25630 - Talarn - Pallars Jussà

www.encus.orgEnoturisme amb

Castell d’ Encus


"Veniu a veure en un entorn i vistes excepcionals els cups de fermentació de vi del Siglo XII, l'ermita romànica i el celler a Castell d'Encus, tot gaudint els seus vins ... Us hi esperem "


Visites i Tast

A Castell d'Encus organitzem visites guiades a les vinyes, al celler i a tota la part històrica que té la bodega ( ermita romànica, restes del castell i cups de fermentació del s.XII )...

També fem tast del vins que produïm. El preu de la visita és de 5€ que els descontem en cas que es compri vi.


Veniu a visitar-nos i proveu els nostres vins.

Els divendres i dissabtes al matí us obrim les portes perquè pugueu conèixer el celler i les nostres vinyes. També podreu visitar l'ermita i els trulls de fermentació de raïm que els monjos hospitalers al Segle XII van picar a la pedra. Gaudireu d'unes vistes excepcionals i a més podreu tastar el fruit de les nostres vinyes.


Només cal que ens fet una reserva a través de la nostra pàgina de contacte


Amics d'Encus.

Fer-se Amic d’Encus és fàcil i gratis. Només cal omplir un formulari durant la visita i començar a gaudir d’un munt de beneficis:


• Dret a tastos exclusius de lots experimentals (Concretar preus i opcions en el moment de la reserva)

• Notificació prioritària de les noves anyades i promocions especials.

• Regal d’una ampolla exclusiva d’Albariño firmada, un cop emplenat el formulari.


Us esperem!


Wine Advocate (Parker), Confirma l’ Alt Nivell dels Vins de Castell d’ Encus


2009    Taleia    blanc       92

2009    Acusp     negre       91

2008    Ekam    blanc       90
 

Enologia

Castell d’ Encus

Enologia

La verema es fa manualment i en petites caixes de 10kg amb raïm procedent exclusivament de la finca. El vi està fermentat en diferents materials: tines de fusta i d’acer inoxidable i cups de pedra naturals. Gràcies a aquests tres materials obtenim vins amb tons i matisos molt diferents i amb una gran complexitat aromàtica.


Fermentació a la pedra.

Degut al seu vessant mitjeval, la finca gaudeix d’un important nombre de trulls de fermentació esculpits a la pedra que funcionen per gravetat i que després d’unes proves inicials els estem reutilitzant per fermentar una important part tant dels nostres vins blancs com negres.


En el cas del vi Quest tot el procés fermentatiu es realitza en aquests cups de pedra.


Respecte al medi ambient.


Degut al nostre convenciment pel que fa al respecte del medi ambient no emprem cap herbicida, insecticida, ni fungicida, a excepció dels permesos en l’agricultura orgànica.


El celler ha estat el primer en utilitzar en tots els seus processos la transferència calor fred de l’energia geotèrmica en un esforç per minvar la despesa energètica i per tant l’impacte mediambiental.


El celler també ha estat dissenyat a fi de que funcioni per gravetat en tots els seus processos, i compte amb la tecnologia enològica més avançada.


Diferent etapes durant la verema

Verema manual en petites caixes de 10kg

La verema es fa manualment i en petites caixes de 10kg amb raïm procedent exclusivament de la finca. El vi està fermentat en diferents materials: tines de fusta i d’acer inoxidable i cups de pedra naturals .

Gràcies a aquestes tres materials obtenim vins amb tons i matisos molt diferents i amb una gran complexitat aromàtica.

La nostra intenció és la de produir un nombre limitat d’ampollesprocedents exclusivament del fruit de les nostres vinyes.


Vins de Castell d’ Encus

Blancs

TALEIA (Sauvignon Blanc, Semillon)

EKAM (Riesling, Albariño)

Negres

THALARN (Syrah),

ACUSP (Pinot Noir),

QUEST (Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot).


 
Els Vins de Castell d’EncusCASTELL-DENCUS-ELS-VINS-DO-COSTERS-DEL-SEGRE.html
PORTADA../PAISDEVINS/PORTADA.html
NOUS VINS../ELS-MILLORS-VINS-CAVES-ESCUMOSOS-I-LICORS/SELECCIO_NOUS_VINS.html
ENOTURISME../PAISDEVINS/ENOTURISME.html
AGENDAGOURMEThttp://gourmetcatalunya.com/GOURMETCATALUNYA/AGENDA.html
FIRES DE VINS../PAISDEVINS/FIRA-DEL-VI-FESTES-DEL-VI.html
ENO-AGENDA../PAISDEVINS/AGENDA_ENO_GASTRONOMICA.html
CERCA CELLERS../PAISDEVINS/CERCA_CELLERS.html
PREMIS../PAISDEVINS/PREMIS-VINS-DE-CATALUNYA.html
FORMACIÓ-TAST../PAISDEVINS/FORMACIO_TAST.html
RESTAURANTShttp://gourmetcatalunya.com/GOURMETCATALUNYA/RESTAURANTS.html