celler i cava guilera, lavern, subirats - alt penedès

millors caves de catalunya: cava guilera, elaboració artesana i integral del propi cava, ( només reserva i gran reserva ) do cava

 
 

petits grans cellers catalans

 

Cava Guilera, Costers d’Ordal - Penedès

Caves Fèlix Massana, Sant Pau d’Ordal - Subirats - Alt Penedès >> Un dels petits grans cellers del Penedès, amb vinyes pròpies de 4a generació, conreades de manera ecològica i que amb el canvi de segle, decideixen començar a vinificar el seu raïm per a elaborar vins i caves amb el seu segell personal i sota els criteris de qualitat que només els petits cellers poden donar.


Cava Guilera, Vinyes al Penedès


Som una empresa familiar especialitzada en caves de criança .·. 

Si hem escollit aquest camí és perquè creiem que un cava requereix temps per esdevenir un gran cava. Temps per créixer, madurar i desenvolupar de manera natural les propietats que li són intrínseques, temps perquè totes s’integrin formant un tot harmònic i agradable al paladar. Temps per deixar que les coses passin, al marge de la productivitat frenètica que generalment impera en el mercat.

És la passió que sentim per allò que fem i la voluntat real d’oferir un producte i un servei de qualitat als nostres amics i clients qui ens ha portat a adquirir aquest tarannà. Som pagesos, artesans i empresaris. La nostra feina és en gran mesura la nostra vida i allò que fem és una expressió de qui som. I és que la més gran motivació d’un autònom és poder fer les coses com ell creu que s’han de fer, aprenent a administrar la llibertat amb responsabilitat i intentant aportar alguna cosa positiva a la societat: Alegria 1 – Neguit 0.

 

.·. El Penedès és una terra amb encant i autèntica .·.

 El Penedès és una terra amb encant i autèntica. Rica en història, folklore, gastronomia i paisatge, el Penedès és —per sobre de tot— bressol de la cultura ancestral del vi i el cava. I això és fantàstic. Tenir una indústria potent i solvent —com ho és la del vi i el cava— que depèn en majúscules de la terra, l’agricultura i el paisatge és com a mínim inspirador, esperançador i romàntic. I és que en els temps que corren, s’agraeix poder defensar la preservació del paisatge no només des de la seva vessant estètica, psicològica o natural, sinó també des del rendiment econòmic que se’n pot extreure.

Un rendiment que s’ha de compartir i del qual s’ha de beneficiar tot el Penedès, des del gran empresari fins al pagès. Enoturisme (turisme del cava i el vi) un projecte econòmic que també pot ser una filosofia, una nova manera d’entendre la vida. Més respectuosa i sostenible, més imaginativa i per tant resolutiva, més sensata en definitiva.

 

.·. A Cava Guilera partim de la idea que tots som un .·.

A Cava Guilera partim de la idea que tots som un. Una idea que pren força si pensem en · La vida · però que cauria en picat si la valoréssim des del prisme del sistema vigent avui dia. Tots som un vol dir empatitzar i no tirar pel dret sense mirar qui deixem enrera. I és per aquest motiu que des de Cava Guilera apostem per un procés de reorganització que no només afecti el teixit empresarial i cultural sinó també el social.

Proposem experimentar el binomi (social + art) amb l’objectiu d’inventar fórmules creatives que contribueixin a solucionar. Des de Cava Guilera ens comprometem a impulsar petits projectes que facilitin que els artistes puguin viure del seu art i –paral·lelament– proposem *ELEVAR* la consciència de l’art. Cal escoltar què necessiten els artistes i cal escoltar què necessiten les persones que –pel motiu que sigui– pateixen més dificultats. I sobre aquesta base d’escolta (i amb molta paciència i imaginació) aconseguirem coses increïbles que ara potser ens semblen impossibles >>> Si decidim ser una mica valents i deixar enrera la por. Si ens adonem que seguir obviant el dolor de tantíssimes persones no és una opció. 

Contacteu amb

Cava Guilera


Cava Guilera / Lavern ( Subirats )

Masia ca l´Artigas s/n

08739 Lavern (Subirats)

 

+34.938 993 085 

+34.616 431 697

 

info@cavaguilera.com


martaguilera@cavaguilera.com


www.cavaguilera.com


Coordenades GPS

41º 23´ 55" N

1º 46´ 13" E


Enoturisme al Penedès

Com s'elabora un cava de criança?

(TOT L'ANY)

Visita cava i explicació del procés d'elaboració. A càrrec de Pere Guilera: propietari, enòleg i viticultor de Cava Guilera.

Degustació: copa de cava acompanyada d'un petit aperitiu.

Durada: 1 hora. Preu: 6€ per persona. Menors 8 anys: 1€ (inclou suc + regalet). Cal fer reserva prèvia.

CAVA GUILERA PAISATGE .·. 2h


Penedès Bellesa Perenne

(TOT L'ANY)

Passeig comentat per les vinyes que envolten la masia. Visita cava i explicació del procés d'elaboració. Condueix la visita Pere Guilera: propietari, enòleg i viticultor de Cava Guilera.

Degustació: copa de cava acompanyada d'un petit aperitiu.

Durada: 2h. Preu: 12€ per persona. Menors 8 anys: 1€ (inclou suc + regalet). Cal fer reserva prèvia.


CAVA GUILERA TAST .·. 2h


Cava jove vs Cava de criança

(TOT L'ANY)

Tast vertical i divulgativa de 5 caves: Collites 2009, 2007, 2005, 2004, 1998. Condueix el tast Pere Guilera: propietari, enòleg i viticultor de Cava Guilera.

Visita cava (opcional).

Durada: 2h. Preu: 15€ per persona. Mínim grups 5 persones. Cal fer reserva prèvia.

----------------------------------------

Degustarem, compararem i explorarem 5 caves. Comentarem les característiques més rellevants de cada anyada i observarem com el pas del temps incideix sobre el cava mentre aquest està a les rimes fent la criança.

Començarem pel cava més jove i acabarem amb el més vell i passarem d'un carbònic agressiu i potent banyat d'aromes primàries a un cava madur de bombolla fina i potencial aromàtic grandiloqüent.

Provar un cava de 12 anys de criança, entendre les diferències entre un cava jove i un cava de criança, llançar-se a experimentar i descobrir un nou cava a mode de gran troballa... Si us agrada la qualitat i us agrada el cava, és molt possible que gaudiu molt d'aquesta vetllada :)

Cava Guilera Caves Artesans

Mètode d’elaboració tradicional /

Producció artesanal limitada: 30.000 ampolles anuals
passen —sense excepció— per les mans de Pere Guilera.

Ja sigui durant el tiratge,  fent l’octau de volta diari als pupitres,

durant el desgorjament, el rentat o l’etiquetatge.


Tiratge

S’estabilitza el vi en fred a les tines. A continuació s’addicionen els llevats i el licor (sucre) al vi per tal de provocar la segona fermentació. S’embotellen i es tapen les ampolles hermèticament (obturador i tap corona) i s’envien baix la cava, sota terra. Les ampolles es col·loquen a les rimes, on té lloc la segona fermentació (fermentació alcohòlica), en el transcurs de la qual el sucre es transforma en carboni i alcohol. El cava envelleix lentament, amb les mares, i les molècules de carboni i del vi s’integren progressivament. Paral·lelament, l’autòlisi dels llevats allibera els precursors d’aromes que intervindran en la formació del buquet.


Remoguda als pupitres

Les ampolles es col·loquen als pupitres, on se’ls aplica un octau de volta cada dia durant quatre setmanes. Les ampolles es perpendicularitzen progressivament amb el terra per tal de concentrar els sediments procedents de la segona fermentació al coll de l’ampolla. A continuació, es retiren les ampolles dels pupitres i es col·loquen cap per avall als palets

Es congela el coll de l’ampolla, es treu el tap i la pressió interna expulsa els sediments, ara congelats, que s’han concentrat al coll de l’ampolla. S’hi afegeix el licor d’expedició (sucre), que determinarà el tipus de cava en funció del contingut en sucres, es reomplen les ampolles amb el mateix cava que estem desgorjant per deixar-les a nivell i es tapen hermèticament amb tap de suro i morrió. Es renten les ampolles, es revisen a contrallum una per una, s’etiqueten i s’encaixen


 
INICI PAISDEVINS../PAISDEVINS/PORTADA.html
ENOTURISME CELLERS../PAISDEVINS/ENOTURISME.html
MILLORS VINS i CAVA../PAISDEVINS/PREMIS-VINS-DE-CATALUNYA.html
SELECCIONS VINS../PAISDEVINS/SELECCIONS-VINS-I-CAVES-CATALANS.html
AGENDA i FIREShttp://gourmetcatalunya.com/GOURMETCATALUNYA/AGENDA.html
ANYADES & VINYA../PAISDEVINS/TERRA-I-VINYA.html
TAST DE VINS../PAISDEVINS/FORMACIO_TAST.html
RESTAURANTShttp://www.gourmetcatalunya.com/GOURMETCATALUNYA/RESTAURANTS.html
MARIDATGES../PAISDEVINS/MARIDATGES.html
LICORS I DESTIL·LATS../PAISDEVINS/MILLORS-LICORS-I-DESTILLATS.html